Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Alpinisme
>
Nieuws 
Belgian Polar Expedition

Belgian Polar Expedition

De Belgian Polar Expedition naar de Newton-toppen op Svalbard, het grootste eiland van de Arctische archipel, is van een kale reis teruggekeerd:
Je kunt er op aan dat we alle drie in goede gezondheid verkeren, het was niet altijd gemakkelijk, maar onze doorzetting heeft er toe bijgedragen dat we veilig van ons avontuur zijn teruggekeerd. Spijtig genoeg hebben we de top niet gehaald maar onvoorziene uitdagingen hebben ons in tijdnood gebracht zodat we met spijt in het hart rechtsomkeer hebben moeten maken. Verschillende dagen "white out"op de gletsjer, een ontmoeting tot op 30 m met een ijsbeer, veel gletsjerspleten en smeltrivieren, een door de storm weggeblazen tent zijn maar enkele van de uitdagingen waarmee we geconfronteerd zijn. We zijn echter niet verbitterd want we hebben het beste van ons zelf gegeven, nu is het nog enkele dagen wachten voor we jullie terug in onze armen kunnen sluiten. Wij kijken er in ieder geval naar uit, hopelijk kunnen we jullie begroeten bij onze aankomst.
Bezoek hun website.


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm