Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Alpinisme
>
Nieuws 
Mooi weer na al het ijs in Chanxhe

Mooi weer na al het ijs in Chanxhe

Het ijs is gesmolten. Er valt nog slechts een beetje te bespeuren van de winterperiode die achter de rug is. Niets in vergelijking met wat vorig weekend in Chanxhe, regio Luik, te zien was. Zoals wel vaker als de ijzige kou ons land binnen trekt werden de piolets en crampons uit de kast gehaald. Dit gebeurt zo zelden in België dat het toch zeker het vermelden waard is.
Om de ervaring te beleven kan je wachten op de volgende koudegolf of een kijkje nemen op de site van MountCoach om de polaire sfeer die er heerste gedurende een tiental dagen op te snuiven.

Ijsklimmen in Chanxhe met Nicolas Farcy
De site van MountCoach
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm