Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Alpinisme
>
Nieuws 
Twee Belgen op de top van de Gasherbrum II

Twee Belgen op de top van de Gasherbrum II

Zondag ochtend hebben Stef Maginelle en Guido Riemenschneider de Belgische driekleur doen wapperen op de top van de Gasherbrum II. De Himalayaberg is met zijn 8035 meter de op twaalf na hoogste berg ter wereld. De achtduizender is beter bekend onder de naam K4. Dankzij een vlaag van goed weer konden de twee Belgen het eerste project van hun expeditie vervolledigen. Sofie Lenaerts en Koen Verschraegen, twee andere landgenoten met hetzelfde doel, hebben rechtsomkeert moeten maken. Om het slechte weer voor te blijven, moesten ze te snel vooruitgaan. Binnenkort geven ze de berg een tweede poging.
Voor Stef Maginelle is het al de tweede achtduizender. In mei 2007 beklom hij de Mount Everest langs de Tibetaanse route.
De Belgian Gasherbrum Expedition 2013 bestaat uit zeven leden met als doel in 50 dagen de Gasherbrum I en II te beklimmen. De expeditie ging op 22 juni in Pakistan van start. Alles verloopt tot nu toe volgens plan. Binnenkort begint het team aan de Gasherbrum I.

Website van de Belgische Gasherbrumexpeditie 2013
Facebookpagina van de Belgische Gasherbrumexpeditie 2013




Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren



Gerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm