Materiaalgids
>
Artikels 

Mammut klimschoenen

Van traditionele touwslagerij tot innovatieve producent van bergsportuitrusting

20 mei 2003, 

In 1862 richtte Kaspar Tanner een traditionele touwslagerij op in het kleine Zwitserse plaatsje Dintikon bij Lenzburg. Na een lange zeer succesvolle periode, waarin de nodige bedrijven en productiefaciliteiten worden gekocht wijzigt in 1984 de naam in Arova-Mammut AG. Mammut beperkte zich in die tijd al niet uitsluitend tot productie en innovatie op het gebied van touwmateriaal. Ook rugzakken, klimgordels, slaapzakken en kleding behoorden inmiddels tot het assortiment.

In de jaren ?90 bouwt Mammut vervolgens een enorm fabrieks- en kantorencomplex in Seon. Het is vandaag de dag nog steeds de hoofdvestiging. Op dit moment werken hier ruim 200 medewerkers en wordt er een slordige 900 ton aan textiele grondstoffen tot eindproduct verwerkt! Naast deze vestiging heeft Mammut nog enkele fabrieken in andere landen.

Om het assortiment completer te maken kocht Mammut de afgelopen jaren een aantal vooraanstaande merken als Toko (onderhoudsmiddelen voor kleding en ski?s), Ajungilak (Noorse slaapzakken + acc) en Raichle (bergschoenen).

Innovatie is altijd een belangrijke speerpunt geweest bij Mammut. Het is dan ook niet vreemd dat bij de afdeling productontwikkeling uitsluitend specialisten werken die zelf bijzonder actief zijn op het gebied van berg- en skisport. Naast berggidsen werken hier top-klimmers en skiërs! In hun onderzoek worden ze bijgestaan door een klein leger topsporters die door Mammut wordt gesponsord.
Door continu te innoveren telt Mammut vandaag de dag ?wereldwijd- tot één van de grootste producenten van berg en buitensportmaterialen!

Mammut en klimschoenen?

Jarenlang vertegenwoordigde Mammut het merk Boreal in een groot aantal Europese landen. Niet lang geleden besloot Mammut een geheel eigen koers te gaan varen en ze ontwikkelde een volledig nieuwe lijn klimschoenen.

Onbekend maakt onbemind. Dat geldt zeker in de klimscene. Het duurde dan ook enige tijd voor bij het publiek bekend was dat Mammut klimschoenen maakte, die kunnen wedijveren met de oude bekende merken. Mammut bewijst daarbij, met een innovatieve, maar no-nonsense strategie, dat een klimschoen niet onnodig duur hoeft te zijn!

Dat een klimschoen spartaans moet zijn, is al lang achterhaald. De schoen moet gewoon goed om je voet passen zonder dat hij twee maten te klein moet worden gekocht. En pasvorm, dat is nou juist waar de nieuwe schoenenlijn van Mammut in uitblinkt. Probeer het gewoon eens uit en laat je verrassen!

De modellen

Voor de Benelux concentreert Mammut zich met name op vier modellen: Psycho, Flame, Tusk en Blast.

tuskTusk

De Tusk is het instapmodel. Een soepele, licht a-symetrische veterschoen die bedoeld is voor de beginnende klimmer. Gunstig in prijs maar van een zeer goede kwaliteit.

Prijs ? 59.95

 

 

psychoPsycho

Asymetrische slof voor de fanatieke klimmer. Lichte toe-downconstructie zorgt voor meer druk op de tenen. Veelzijdige boulder, sportklim en hallenschoen. Erg goed op wrijving in pockets en in spleten. Voorzien van drie lussen dus gemakkelijk aan te trekken. De innovatieve constructie zorgt er voor dat de schoen niet makkelijk uitloopt. Veel klimmeters dus!

Prijs ? 69.95

 

flameFlame

Deze schoen is werkelijk superlicht (395 gram) door een bovenwerk van kunstleer. Pasvorm blijft dus ook na veel klimmeters behouden. Lichte toe-downconstructie en tussenzool zorgen voor goede druk en maximale stabiliteit, zonder te veel aan sensibiliteit te moeten opofferen.

Prijs ? 89.95

 

blastBlast

Comfortabele leest. Zeer vormstabiel. De tussenzool zorgt voor een zeer goede stabiliteit. We kunnen er kort over zijn: een ideale allrounder! Zeer geschikt voor meerdere touwlengtes en langere routes in sportklim en alpiene gebieden.

Prijs ? 95.-

Zie www.mammut.com


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren



artikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm