Rotsklimmen
>
Artikels 

Adrénaline

Geklommen door Hendrik De Winne

8 juli 2003, 

 

Moeilijkheidsgraad: 6a+
Geopend door: M. Leclercq
Massief: Mozet
Sector: Arendsmassief / Rocher de l'Aigle
Geklommen door: Hendrik De Winne

 

Rustig inkomen

 

Bij de instap van Adrénaline voel je je zeker op je gemak [foto 1]. Gladheid is hier niet te bespeuren en de het eerste setje kan je comfortabel inpikken.

 

Met je voeten nog op de goede tree neem je ver door met je rechterhand naar een horizontale barst, aan de rechterkant neemt ze het beste [foto 2 & foto 3 & hiernaast].

 

Vanuit de tweede verticale barst ga je door naar een gezellige greep voor de rechterhand [foto 4].

 

 

 

 

Omleiding voor de kleinere

 

Hier heb je twee opties, je doet zoals Hendrik een handenwissel [foto 5] om met je rechterhand richting het kleine boompje te gaan [foto 6] om vervolgens de vrij platte rand te nemen [foto 7 & hiernaast]; andere mogelijkheid is om zonder handenwissel dadelijk met links naar de platte rand te gaan maar daarvoor heb je best wat lichaamslengte mee.

 

Nu wordt het terug wat gemakkelijker, de voettreden worden groter [foto 8] en even kan je uitrusten voor het volgende gedeelte.

 

 

 

 

Op naar de crux?

Als we al van een echte crux in Adrénaline mogen spreken, dan zit die er nu aan te komen.

 

Na de korte pauze moet je via ondiepe grepen [foto 9] ver doorpakken naar een brede horizontale barst die onder een mini-dakje van zo'n 5 centimeter zit [foto 10].

 

Doorgaan met de linkerhand naar een knopje in een gat en dan met rechts een dynamische pas waarbij je de verborgen greep zoekt [foto 11 & hiernaast], zorg ervoor dat je voeten hoog genoeg staan!

 

Inpikken doe je van hieruit [foto 12], of vanop het vorige knopje.

 

 

Rare greep?

 

Weersta de verleiding om rechtdoor te klimmen.

 

Links van je zit een uitstekend flapje dat je onderhands moet gaan belasten [foto 13 & foto 14 & hiernaast], zet de voeten weer  hoog en dan kan je doorgaan naar de grote bak boven je, eventueel met tussengreepje [foto 15].

 

Rustpauze, bereid je maar voor op het stuk dat er nu aankomt [foto 16].

 

Met de rechterhand doorgaan [foto 17] en inpikken [foto 18].

 

 

De losse greep

Let nu even op wanneer je de volgende onderhandse greep belast, ze beweegt een beetje... [foto 19].

 

De passage die op je wacht biedt nooit meer dezelfde grepenkwaliteit als het deel dat je al achter de rug hebt [foto 20].

 

Hier wordt het klimen in oppositie, een opdrukpas [foto 21] en zijwaartse grepen die soms nog een beetje grip geven [foto 22 & hiernaast] of helemaal niet [foto 23].

 

De relais is in zicht... Adrenaline dé mooiste 6a+ van Mozet en omstreken. De mooiste van het land? Misschien wel...

 

Geert & Hubert

Met dank aan alle klimmers die zo geduldig waren om ons deze foto's te laten maken, en speciaal ook Liesbet en Danny voor het lenen van hun touw.

 


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren



artikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm