Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

7-6-2010

Hungaria 2

Vernieuwingswerken in de Leuvense klimzaal

Martijn Sermeus

De Leuvense klimzaal Hungaria is al bijna twee decennia een vaste waarde in de Belgische klimwereld. Maar dat is geen reden om gezapig aan te modderen.
In het kader van grote vernieuwingswerkzaamheden bouwde Hungaria niet alleen een nagelnieuwe zaal bovenop de bestaande klimzaal, maar worden er ook een nieuw sanitaire blok en spiksplinternieuwe kleedkamers geïnstalleerd. Daarenboven staat er een fikse uitbreiding van de huidige blokzaal op het programma.

De nieuwe klimzaal - Hungaria 2 - werd boven op de tweede verdieping van het voormalige molengebouw tussen de restanten van enkele oude silo's gebouwd. En het resultaat mag er zijn; met 13 touwen en meer dan 40 routes gaande van de 2de tot de 7de graad is het nieuwe stuk klimzaal niet alleen een mooie surplus voor de grote zaal beneden, maar vormt het ook een uitdaging voor elke klimmer. Naast een dal en enkele stukken rechte muur werd er ook een fikse overhang geïnstalleerd. De muur werd al geopend, dus klimmen kan er reeds. Momenteel wordt er nog hard gewerkt om het nieuwe sanitaire blok - ook op de tweede verdieping - dat vergezeld wordt van nieuwe kleedkamers af te werken. Twee nieuwe kleedkamers met volledig nieuwe douches moeten ook voor wat extra comfort na het klimmen zorgen.

De uitbereiding van de huidige blokruimte is het volgende werkpunt op de agenda van klimzaal Hungaria. Samen met SLVTR, die ook de nieuwe klimzaal verzorgde en een heel scala van nieuwe grepen aanleverde, zal er een nieuwe boulderwand van 5m op 12 moeten bijkomen, even hoog als de huidige boulderstructuren. De grootste troef van de nieuwe boulderruimte zal het grote allesoverspannende dak moeten worden. Klimzaal Hungaria plant het einde van de werkzaamheden tegen het einde van juli.

Martijn

De website van Klimzaal Hungaria