Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

25-2-2011

Entre Ciel et Terre, werken gestart

De nieuw-Leuvense zaal muteert...

Hube

Tien jaar na de eerste aanvragen kreeg klimzaal Entre Ciel et Terre vorig jaar het fiat om een vergroting door te voeren. Geduld is een mooie deugd en de eigenaars van de zaal hebben er een decennium op kunnen oefenen. Er moet gezegd worden dat de zaal kreunde onder de toevloed aan klimmers van alle leeftijden en windrichtingen. Na grote vertragingen door continue meerderheidswissels in de Franse gemeenschap werden de nodige subsidies dan eindelijk toegekend. Dank André Antoine... Rest nu nog het uitstippelen van het exacte traject dat de werken, gestart afgelopen 21 februari, zullen volgen.

Wat de centen betreft is het bedrag, net zoals de zaal achteraf, eerder astronomisch (meer dan 1.200.000 Euro waarvan 890.000 gefinancierd door het Waalse Gewest). We interviewden Jean-Marc de Laever, mede-beheerder van de zaal. Hij geeft ons wat aanwijzingen over de werken en waar we ons aan kunnen verwachten.

Belclimb: Onderstaande film werd in oktober 2010 aan de klimmers van de zaal vertoond. Wat valt er op te zien??
Jean-Marc de Laever: Deze film toont enkel de nieuwe zaal, de pedagogische ruimte (nvdr: 360m2 klimbare oppervlakte) en voldoet niet volledig aan de realiteit (hoewel ze deze in grote mate benaderd).
 

 

Kan je even beschrijven welke werken er in de pipeline staan?
Het project werkt op verschillende niveau's. Langs de ene zijde komt er een leszaal (bovenvermelde pedagogische ruimte) die simultaan twee groepen kan ontvangen. Daarnaast komen er volwaardige kleedkamers, op het eerste verdiep een ontvangstruimte en, waarschijnlijk pas iets later, een ruimte voor de jongsten, vanaf 3 jaar, en op het tweede verdiep een trainingsruimte met campusbord en dergelijke.

Dat zijn de nieuwigheden. Wet gebeurt er met de huidige zaal?
De huidige zaal zal ineens een kleine "lifting" ondergaan. Het project bestaat erin een prominentere overhang te maken dan de kleine muur die we hebben en waar voornamelijk in voorgeklommen kan worden. De huidige boulder wordt afgebroken en vervangen door een champignon-stijl boulder. Iedereen zou hier in de toekomst zijn gading moeten kunnen vinden!

Wanneer zullen de werken afgerond zijn?
Momenteel is de vraag nog wanneer de klimmuurconstructeurs beschikbaar zijn. Sinds een tiental dagen kunnen de constructeurs ons hun bestek insturen. Het is nog even afwachten wat de voorstellen zullen zijn maar we plannen de zaal in oktober in te wijden. Het record van de regeringsvorming willen we alvast niet breken ;-) ...

Wat zijn de implicaties voor de klimmers?
Omwille van de grote voorbereidende werken ligt nu al vast dat de zaal van 20 juni tot 8 juli gesloten zal zijn. Daarna zal een periode volgen waarin enkel de nieuwe ruimte beschikbaar is terwijl de oude zijn upgrade krijgt.

Dank u, Jean-Marc en succes in dit nieuw avontuur!

Hube

De site van Entre Ciel et Terre