Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

2-8-2011

Het Belgian Youth Climbing Team versie 2011 - deel 2

Een drukke augustusmaand voor de jonge wedstrijdklimmers

Tijl

Terwijl iedereen volop plezier aan het beleven is aan de rotsen, zijn de leden van het Belgian Youth Climbing Team allemaal al weer aan het trainen geslagen in België. De julimaand bracht hen de nodige rotssensaties met onder andere een eerste 8c+ voor Loïc Timmermans, 8b+ en twee 8b/+'en voor Anak Verhoeven, Carabistouille voor Sébastien Berthe, 8a+ en 8a onsight voor Ignace Debreyne en nog vele andere hoogtepunten. De maand augustus echter, staat helemaal in het teken van de internationale wedstrijdkalender. De planning deze maand is als volgt:

Twee wedstrijden van de European Youth Cup dienen als ultieme voorbereiding op het Wereldkampioenschap dat zoals elk jaar weer een groots spektakel belooft te worden. Onze jeugdige klimmers profiteren van de opeenvolgende wedstrijden in Imst om tussen beide wedstrijden in nog extra bij te trainen op de wedstrijdmuur gedurende een tweedaagse stage aansluitend op de EYC.

Het team dat België vertegenwoordigde eind mei wordt versterkt. Naast de namen van toen treden deze maand ook volgende namen aan:

Daarnaast telt het team voor het eerst ook een kinesiste die ervoor zal zorgen dat de klimmers ook op medisch vlak beter opgevolgd zullen worden. Zo kunnen onze toppers zich onder steeds betere omstandigheden ten volle geven om zo het onderste uit de kan te halen. Benieuwd naar de hoeveelste hemel Anak, Loïc en hun teamgenoten deze maand zullen klimmen.

De volledige startlijsten voor elke wedstrijd kan je raadplegen op de IFSC-website via deze link.
De resultaten kan je steeds min of meer up to date volgen via deze link.
En hou Belclimb zeker in het oog voor meer details betreffende de Belgische prestaties.

Tijl