Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

22-6-2013

300 massieven en 5000 klimroutes in België op je smartphone

De Belgische rotsen waar je maar wil

Hube

De sterkte van Belclimb zit hem in de inhoud: nieuws, artikels, links en databases van klimzalen en rotsmassieven. Het is een ware goudmijn voor zij die zich willen informeren over de klimsport in België.
Smartphonegebruikers konden zich reeds langer richten tot de website. Sinds deze week zullen zij ook gebruik kunnen maken van een speciaal ontwikkelde toepassing. We vinden het belangrijk in een inhoudrijke wereld als die van het internet dat de informatie van Belclimb overal beschikbaar moet zijn. De applicatie bevat de uitvoerige lijst massieven en klimroutes die op de website gecatalogeerd staan. Je zal kunnen zoeken tussen meer dan 300 massieven en 5000 klimroutes. En dat allemaal met je vinger. Aan jou om ervan te profiteren of niet.

GPS

Een eerste voordeel van de toepassing is de geolocalisatie. Als je eenmaal verbonden bent, staat de functie je toe om je positie te berekenen. Daarna zal je een mooi overzicht krijgen van de beklimbare massieven in België. Of het nu rotsen zijn veraf of dichterbij, de applicatie geeft de nodige informatie. Daarenboven kan je kiezen tussen een weergave in een lijst of op een kaart. Om er daadwerkelijk te raken, te voet of met de wagen, kan je gebruik maken van de GPS-functie van je smartphone.

Duidelijkheid en eenvoud

Eens je een massief gekozen hebt, kan je de sector selecteren. Zo krijg je een overzicht van de routes die er lopen. De toepassing geeft je drie leesniveaus om het navigeren te vergemakkelijken: massieven, sectoren en klimroutes. In elke sector zijn de routes alfabetisch gerangschikt en geschreven naar kenmerken (niveau, ligging, commentaren en foto’s).

Vind je niet wat je zoekt? Elk niveau beschikt over een filter die je helpt in je zoektocht. Voor de massieven bestaat de functie uit twee filters: een eerste op basis van de afstand en een tweede op basis van naam. Voor de sectoren bestaat de functie ook uit twee filters maar dan op basis van niveau of naam.

Verbonden met je profiel op Belclimb

Als je reeds over een profiel op Belclimb beschikt, aarzel dan niet om je aan te melden. Heb je nog geen profiel, maak er dan een aan. Dat kan je doen op de website of met de applicatie. Zodra je verbonden bent, heb je onmiddellijke toegang tot je profielgegevens met daarin onder andere je huidige palmares. Zo is het makkelijk om routes toe te voegen.

Ook is het mogelijk om foto’s die vanop je smartphone genomen zijn te integreren in de applicatie. Een tip voor de fotoliefhebbers: vermijd foto’s in kikvorsperspectief. Wees ook extra voorzichtig aangezien je nog steeds aan het rotsklimmen bent.

Ook nog...

Vergeet niet dat je tevredenheid zal afhangen van de capaciteit van het netwerk. Eens je aan de rotsen bent, zou het kunnen dat het bereik onvoldoende is om de toepassing te raadplegen. Dan kan je aleen terugvallen op de vertrouwde topo of het advies van andere klimmers. En laat het duidelijk wezen: je bent er in de eerste plaats om van het klimmen te genieten.

De mobiele applicatie van Belclimb is beschikbaar op http://m.belclimb.be