BCCC
>
Artikels 
Boulder 08

Boulder 08

Belgisch Kampioenschap Boulder

19 november 2008, 

9 heren en 8 dames hebben zich geplaatst voor deze wedstrijd en zullen op zaterdag 13 december strijden voor de Belgische titel. In tegenstelling tot vorige jaren beperkt deze wedstrijd zich slechts tot één spannende finale die bestaat uit 4 boulderproblemen. Per boulder is er 4 minuten klimtijd per finalist. De boulders worden à vue geklommen en het aantal pogingen in die 4 minuten is uiteraard onbegrensd.

James Pearson

Klimzaal City Lizard heeft een unieke spreker kunnen strikken, namelijk UK topklimmer James Pearson uit Peak District. Zowel in boulder, trad- als sportklimmen klimt hij op het hoogste niveau. Hij opende The Promise, E10, de hardste route in Groot-Brittanië.
In Fontainebleau heeft hij reeds 8b+ op zijn palmares staan en heeft hij twee 8b-boulders ‘flash’ geklommen, een unieke prestatie nog nooit herhaald.

Iedereen kan tijdens het hele evenement gezellig aan de bar aan zijn trekken komen. Foods en champagne zullen voorzien zijn door het City Lizard team.

Inkom bedraagt 10 euro.

Programma

  • 17u30 = finalisten worden voorgesteld aan publiek en lezen van de routes
  • 18u00 = start finale
  • 20u15 = einde finale
  • 20u30 = podium
  • 21u00 = start lezing James Pearson

Voor de definitieve lijst met finalisten die je op 13 december in actie kunt gade slaan, neem een kijkje op de BCCC weblog.

Meer info over James Pearson

Routebeschrijving vind je op de site van City Lizard

De Boulder 08 wordt georganiseerd door de KBF, klimzaal City Lizard en de BCCC. Sponsors zijn Milo, Seeonee, Tra’Montagne, Hold Up en Belclimb.


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


19/11/2008
dacht ik dat hij ook deed met "The Walk Of Life"...
en wat voor een levenswandeling...

24/11/2008
Pour voir ce dont le gars est capable:
http://www.youtube.com/watch?v=pbNm_qB016c&feature=related

Not bad

Hube

12/12/2008
10?


artikelarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm