BCCC
>
Artikels 

Specifiek reglement

Climb Senior 2006

14 maart 2006, 

Deel I: algemene richtlijnen

1. Dit reglement is een aanvulling op de officiële UIAA-climbing reglementering. Zowel de algemene bepalingen als de bijzondere bepalingen inzake het moeilijkheidskimmen en inzake disciplinaire maatregelen en de mogelijkheden tot beroep blijven dus onveranderd gelden tenzij uitdrukkelijk anders vermeld in dit reglement.

2. Climb Senior 2006 wordt georganiseerd door de Belgische Alpenclub, Franse vleugel (CAB). De technische realisatie van de Climb Senior 2006 ligt in handen van de Belgian Commission for Competition Climbing (BCCC).

3. Alle klimmers met de Belgische nationaliteit of met een Belgische domicilie mogen deelnemen aan dit kampioenschap. De titel « Belgisch Kampioen » kan enkel toegekend worden aan een klimmer met de belgische nationaliteit.

4. De klimmers moeten geboren zijn in 1990 of vroeger.

5. De resultaten behaald in het Nationaal Kampioenschap worden opgenomen in de permanente Nationale Ranking.

6. De kandidaten moeten zich inschrijven op het secretariaat van de CAB (081/23.43.20) of online op www.clubalpin.be vanaf de eerste maart. De sluiting van de inschrijvingen zal plaats hebben op woensdag 15 maart om 16u.
Het inschrijvingsgeld is als volgt:

Lid (CAB/BAC/VBSF) Niet lid
Vooraf (088-2357809-25 vóór 10/03/06)

12 ?

20 ?

De dag zelf

15 ?

25 ?

7. Er zijn 2 competitierondes : de kwalificaties en de finale

Deel II :Klassement, quota

8.1. De 2 klimroutes van de kwalificaties worden ?à vue? geklommen. Het totaal van de twee routes bepaalt het klassement van de kwalificaties.
8.2. De quota voor de finale wordt als volgt berekend: aantal deelnemers gedeeld door 5 en vermenigvuldigd met 3 en dit met een minimum van 3 en een maximum van 10 klimmers. De 2 beste buitenlanders die zich binnen deze quota bevinden mogen eveneens naar de finale.
8.3. De finale bestaat uit één route en wordt eveneens ?à vue? geklommen.
8.4. Na de finale zal er een totale Klassement worden opgemaakt per geslacht.
8.5. In geval van een ex aequo, zal de "countback" procedure toegepast worden. Men bekijkt de resultaten van de voorgaande rondes van de Climb Senior 2006 (de kwalificatieronde). De klimmer die een beter resultaat behaalt heeft zal voorrang hebben in het klassement. Als desondanks de "countback" procedure het ex aequo blijft dan zullen de betrokken klimmers op dezelfde plaats geklasseerd worden.
8.6. Indien er na het toepassen van de ?countback? procedure een ex aequo blijft op de eerste plaats volgt er een superfinale. De betrokken klimmers zullen een route klimmen met een hogere moeilijkheidsgraad dan hun finale route.
8.7. Blijft het ex-aequo na de super finale nog steeds, dan zal de titel ? kampioen van België ? gedeeld worden onder de betrokken klimmers.

Deel III: Verloop van de competitie

9.1. Alle de deelnemers moeten zich aanmelden bij het onthaal (ingang klimmers) tussen 9 en 9u30 op zaterdag 18 maart in klimzaal Gecko Tank, Luik.
9.2. Zij betreden onmiddellijk de isolatieruimte.
9.3. De isolatiezones zijn enkel toegankelijk voor de deelnemers, de scheidsrechters, de zekeraars (uitsluitend om de volgende klimmer te gaan halen), de door de organisatie aangeduide toezichters, de coördinatoren en iedereen (bv. coaches) die een uitdrukkelijke toelating heeft van de hoofdscheidsrechter.
9.4. Elke deelnemer is zelf verantwoordelijk om klaar te zijn in functie van de startorde (ingebonden, klimschoentjes) om de competitiezone te betreden als hij geroepen wordt. Zijn nummer moet goed leesbaar midden op de rug ter hoogte van de schouders bevestigd zijn. De startvolgorde is de omgekeerde volgorde van de nationale ranking (de best geplaatste klimmers klimmen dus laatst). Klimmers die niet voorkomen in de nationale ranking klimmen eerst. Hun volgorde wordt door loting bepaald.
9.5. De ?40 seconden?-regel wordt strikt toegepast: op het ogenblik dat de klimmer de zaal betreedt beschikt hij over 40 seconden om zijn klimpoging aan te vatten. De hoofdroutescheidsrechter verwittigt hem (haar) als de laatste 10 seconden ingaan. Een klimmer die niet tijdig zijn poging aanvat wordt met een gele kaart gesanctioneerd of zelfs voor die route gediskwalificeerd (indien hij na het tonen van de gele kaart nog steeds weigert onmiddellijk te starten).
9.6. In de eerste ronde van de competitie (de kwalificaties), zal de deelnemer zich onmiddellijk na zijn eerste route zich naar de tweede isolatieruimte begeven. Hij krijgt minstens 25 minuten rust voor hij voor zijn tweede route geroepen wordt.

Deel IV : discipline en procedure voor beroep

10. Bij onsportief of ongedisciplineerd gedrag vanwege een deelnemer kunnen de hoofdroutescheidsrechter of de hoofdscheidsrechter volgende sancties treffen:
a) Een informele verbale waarschuwing.
b) Een officiële waarschuwing waarbij een gele kaart getoond wordt. In dit geval wordt het incident op het scheidsrechtersblad vermeld (met opgave van redenen).
c) Bij aanhoudend onsportief of ongedisciplineerd gedrag of bij ernstige disciplinaire overtredingen kan de hoofdscheidsrechter de deelnemer onmiddellijk diskwalificeren, waarbij een rode kaart getoond wordt. In dit geval maakt de hoofdscheidsrechter een verslag op in drie exemplaren, één voor de betrokken klimmer, één dat hij binnen de drie werkdagen naar de BCCC opstuurden één voor zichzelf. Dit rapport vermeldt de feiten en de motivatie van de sanctie en wordt op het einde van de wedstrijddag aan de betrokken klimmer overhandigd. Bij ernstige feiten kan de BCCC verdere sancties opleggen.

11. In beroep gaan tijdens de wedstrijd.
11.1. Een klimmer kan (binnen de 30 minuten na het bekend maken van de resultaten) tegen een beslissing van de hoofdroutescheidsrechter bezwaar indienen (mondeling of schriftelijk) bij de hoofdscheidsrechter.
De hoofdroutescheidsrechter kan alleen of in samenspraak met de routebouwer een beslissing nemen. Deze beslissing wordt zo snel mogelijk aan de betrokken klimmer medegedeeld.
11.2. In geval van technisch incident moet de betrokken klimmer zich onmiddellijk tot de hoofdroutescheidsrechter wenden en een technisch incident aanvragen. Indien het technisch incident wordt toegekend wordt de klimmer opnieuw in afzondering geplaatst. Deze kan de klimpoging stopzetten. Indien de klimmer verder klimt, kan hij nadien geen technisch incident claimen. De hoofdroutescheidsrechter kan dan eveneens overleggen met de hoofdscheidsrechter en/of de hoofdroutebouwer. De beslissing dient eveneens binnen de dertig minuten mondeling aan de betrokken klimmer medegedeeld te worden.
Indien beslist wordt dat de klimmer een nieuwe poging krijgt na een technisch incident bepalen de coördinator en de hoofdscheidsrechter wanneer deze kan doorgaan. De betrokken klimmer wordt dan opnieuw in afzondering gehouden.
11.3. Een klimmer die in beroep wil gaan tegen een beslissing genomen door een hoofdroutescheidsrechter dient zich tot de hoofdscheidsrechter te wenden. Dit beroep dient schriftelijk te gebeuren binnen de dertig minuten nadat de eerste beslissing werd medegedeeld. De hoofdscheidsrechter vermeldt de klacht en het uur waarop het beroep werd ingediend op zijn scheidsrechtersblad en stelt een beroepscommissie samen. Deze moet zo snel als mogelijk een beslissing nemen en deze schriftelijk aan de klimmer meedelen.

12. De deelnemers dienen zich te onthouden zich van bedrog, in het bijzonder van het gebruik van doping en andere verboden middelen. Hierbij wordt uitdrukkelijk verwezen naar de door het BOIC gepubliceerde lijsten van verboden middelen. Los van eventuele juridische gevolgen houdt de BCCC zich het recht voor een klimmer die op het gebruik van verboden middelen betrapt wordt onmiddellijk voor onbepaalde tijd te schorsen en/of andere sportieve of disciplinaire sancties op te leggen.


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren



artikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm