BCCC
>
Artikels 

WEDSTRIJDREGLEMENT BELGIAN CLIMBING CUP Boulder 2003-2004

20 september 2005, 

1. Dit reglement is een aanvulling op de officiële UIAA-reglementering.
Zowel de algemene bepalingen als de bijzondere bepalingen inzake het boulderen en inzake disciplinaire maatregelen en de mogelijkheden tot beroep blijven dus onveranderd gelden tenzij uitdrukkelijk anders vermeld in dit BCC-boulder reglement.

2. De Belgian Climbing Cup Boulder (BCC-boulder) bestaat uit een reeks van 3 klimwedstrijden (manches) telkens in een andere klimzaal ingericht

3.1.De BCC-boulder-wedstrijden 2005/6 worden georganiseerd door de Clup Alpin Belge. De technische realisatie ligt in handen van de Belgian Commission for Competition Climbing (BCCC).
3.2.De BCC-boulder-wedstrijden zijn enkel toegankelijk voor klimmers die geboren zijn in 1991 of vroeger.
3.3.De BCC-boulder-wedstrijden zijn "open". Het aantal niet-Belgische deelnemers wordt per categorie beperkt tot vijf per nationaliteit.
3.4.Eventuele niet-Belgische deelnemers worden niet in het BCC-boulder-klassement opgenomen en kunnen dus ook niet in de doorlopende nationale ranking opgenomen worden en krijgen ook geen prijzen.
3.5.Alle deelnemers dienen in het bezit te zijn van een persoonlijke ongevallenverzekering.

4. De klimmers schrijven zich in voor één van de volgende moeilijkheidscategorieën:
 
Categorie C : 6A tot 7A (kleuren: geel, blauw, rood en grijs)
Categorie B : 6B tot 7B (kleuren: blauw, rood, grijs en zwart)
Categorie A : 6C tot 7C (kleuren: rood, grijs, zwart en wit)
 
5.1 De BCC-boulder-wedstrijden worden gehouden op boulderroutes
 
5.2 De startgrepen zijn omgeven door een groene strip, de zonegrepen door een witte strip en de eindgrepen door een rode strip. Structuren die niet mogen worden gebruikt zijn afgebakend met een rood-wit lint
 
5.3 Voor de dames uit categorie A, B en C zijn er mogelijk tussengrepen voorzien. Deze tussengrepen hebben een andere kleur en mogen naast de routegrepen ook gebruikt worden.
 
6. Elke BCC-boulder-wedstrijd maakt deel uit van deze ranking. Enkel de deelnemers die in categorie A aantreden worden opgenomen in de doorlopende nationale BCCC-ranking.

7. Elke deelnemer kan telkens twaalf routes van de gekozen categorie klimmen. Omwille van technische problemen (bv. een tekort aan scheidsrechter) kan de hoofdscheidsrechter beslissen om het aantal boulders te beperken tot minimaal 8 per categorie
7. 1. Een klimmer die in zijn categorie op dezelfde wedstrijddag zijn volledige twaalf routes volledig uitklimt ("top") is verplicht vanaf de volgende wedstrijddag in de daaropvolgende hogere categorie aan te treden en dit voor alle resterende BCC-boulder-wedstrijden (competitie 2005/6).
7. 2. Enkel de hoofdroutescheidsrechter, in samenspraak met de routescheidsrechter, behouden zich het recht voor een klimmer naar een hogere categorie te verwijzen indien zij van mening zijn dat de betrokken klimmer zich voor een te lage moeilijkheidsgraad heeft ingeschreven. Deze verwijzing zal steeds gemotiveerd worden. De betrokken klimmer dient dan ook vanaf de volgende wedstrijddag in die hogere categorie aan te treden.
7. 3.Indien een klimmer naar een hogere categorie overgaat behoudt hij slechts één derde van de punten die hij tot dusver in de lagere categorie behaalde.
7. 4. Indien een klimmer in een lagere categorie wenst aan te treden dan degene waarvoor hij heeft ingeschreven kan hij de hoofdscheidsrechter hierom verzoeken. Hij dient zijn verzoek wel met ernstige redenen te motiveren. Indien de hoofdscheidsrechter hiermee akkoord gaat kan hij vanaf de volgende wedstrijddag in die lagere categorie aantreden
 
8.1.Aan de hand van het totale resultaat van de 12 boulders wordt per wedstrijd en per categorie een ranking opgemaakt. Hier bij wordt rekening gehouden met (in volgorde van belangrijkheid):
- Het aantal getopte boulders
- Het aantal pogingen om een boulder te toppen
- Het aantal gehaalde zonegrepen (bonussen)
- Het aantal pogingen om een zonegreep te halen

De dertig beste klimmers per categorie behalen de volgende punten

1 : 100 11 : 31 21 : 10
2 : 80 12 : 28 22 : 9
3 : 65 13 : 26 23 : 8
4 : 55 14 : 24 24 : 7
5 : 51 15 : 22 25 : 6
6 : 47 16 : 20 26 : 5
7 : 43 17 : 18 27 : 4
8 : 40 18 : 16 28 : 3
9 : 37 19 : 14 29 : 2
10 : 34 20 : 12 30 : 1

8.2.Na drie wedstrijddagen wordt per categorie een eindrangschikking opgemaakt. Deze omvat de som van de twee beste resultaten die de klimmer in de drie wedstrijden behaald heeft.

9.1.De klimmers mogen hun wedstrijd-T-shirt niet beschadigen. Gebeurt dit toch, dan dient de betrokken klimmer zich een nieuwe T-shirt aan te schaffen aan de prijs die door de organisator bepaald wordt.
9.2.Het aanbrengen van eigen publiciteit op de wedstrijd-T-shirts is verboden en kan met een gele kaart of rode kaart gesanctioneerd worden (zie art.13).
9.3. Gedurende het ganse verloop van de wedstrijd (inclusief de gezamenlijke work-out time) dienen de klimmers het T-shirt zichtbaar te dragen met zijn wedstrijdnummers duidelijk zichtbaar
 
10. Inschrijving
10.1.Klimmers dienen zich voor elke BCC-boulder-manche afzonderlijk telefonisch in te schrijven via het CAB-secretariaat. Drie dagen voor de wedstrijddatum worden de inschrijvingen gesloten.

Manche Datum Plaats Sluiting Inschrijvingen
1. 1 oktober 2005 Blok - Wilrijk 28 september 16h00
.2 15 oktober 2005 Roc House - Bxl 12 oktober 16h00
3. 13 november 2005 ECT - LLN 9 november 16h00

CAB-secretariaat (van 9uur tot 12 uur)
081/23.43.20 - [email protected]
 
10.2. Het inschrijvingsgeld bedraagt 10 ? per manche (voor leden van een federatie (BAC, CAB, VBSF) en 15 ? voor niet federatieleden ) of 20 ? voor de gehele BCC 2000 (voor leden van een federatie en 35 ? voor niet federatieleden ). Deelnemers die voor de hele competitie betalen dienen niettemin voor elke wedstrijd hun deelname telefonisch op het CAB-secretariaat te bevestigen (zie art. 12.1.)
10.3.Een klimmer die zich conform art.12.1. inschrijft en zich zonder verwittiging of geldige reden niet aanmeldt op de wedstrijddag (voor het aanmeldingsuur dat hem door het CAB-secretariaat wordt meegedeeld bij de inschrijving ) wordt gesanctioneerd met een gele kaart. Wat een geldige reden is wordt door de hoofdscheidsrechter in overleg met de organisatoren bepaald.
 
11. Discipline:
11.1.Bij onsportief of ongedisciplineerd gedrag vanwege een deelnemer kunnen de hoofdroutescheidsrechter of de hoofdscheidsrechter volgende sancties treffen:
a) Een informele verbale waarschuwing.
b) Een officiële waarschuwing waarbij een gele kaart getoond wordt. In dit geval wordt het incident op het scheidsrechtersblad vermeld (met opgave van redenen).
11.2.Bij aanhoudend onsportief of ongedisciplineerd gedrag of bij ernstige disciplinaire overtredingen kan de hoofdscheidsrechter de deelnemer onmiddellijk diskwalificeren, waarbij een rode kaart getoond wordt. In dit geval maakt de hoofdscheidsrechter een verslag op in drie exemplaren, één voor de betrokken klimmer, één dat hij binnen de drie werkdagen naar de BCCC opstuurt.en één voor zichzelf. Dit rapport vermeldt de feiten en de motivatie van de sanctie en wordt op het einde van de wedstrijddag aan de betrokken klimmer overhandigd. Bij ernstige feiten kan de BCCC verdere sancties opleggen.
11.3.Een klimmer in de BCC-boulder-competitie 2005/6 een tweede gele kaart oploopt wordt automatisch geschorst voor de volgende BCC-boulder-manche 2005/6 .
11.4.Een klimmer die door de jury met een rode kaart gesanctioneerd wordt onmiddellijk uitgesloten van verdere deelname aan de manche waarin hij deze sanctie oploopt en is automatisch geschorst voor de volgende BCC-boulder-manche 2005/6.
 
12. In beroep gaan tijdens de wedstrijd.
12.1.Een klimmer kan binnen de 30 minuten tegen een beslissing van een routescheidsrechter beroep aantekenen bij de hoofdscheidsrechter (mondeling of schriftelijk). De hoofdscheidsrechter stelt een beroepscommissie samen en dient binnen de 30 minuten na melding de klimmer op de hoogte te brengen van de beslissing van de beroepscommissie.Tegen deze laatste beslissing is geen beroep meer mogelijk.
 
13.De deelnemers dienen zich te onthouden zich van bedrog, in het bijzonder van het gebruik van doping en andere verboden middelen. Hierbij wordt uitdrukkelijk verwezen naar de door het BOIC gepubliceerde lijsten van verboden middelen. Los van eventuele juridische gevolgen houdt de BCCC zich het recht voor een klimmer die op het gebruik van verboden middelen betrapt wordt onmiddellijk voor onbepaalde tijd te schorsen en/of andere sportieve of disciplinaire sancties op te leggen.


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren



artikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm