Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
BCCC
>
Nieuws 
Opleidingen nationaal scheidsrechter

Opleidingen nationaal scheidsrechter

Het succes van een wedstrijd wordt vaak afgewogen aan de hand van de sfeer die er heerste en de kwaliteit van de routes. De personen die in de schaduw werken om het reglement te laten naleven en de punten tellen worden vaak vergeten: de scheidsrechters.
Sinds jaar en dag organiseert de Belgian Commission for Competition Climbing opleidingen voor scheidsrechters. De volgende opleidingen staan gepland in de komende weken. Had je graag uw steentje bijgedragen aan het wedstrijdklimmen? Lees dan zeker wat volgt.

Boulder

Op vrijdagavond 2 december (19u tot 22u) zal een nieuwe cursus voor nationaal boulder scheidsrechter worden georganiseerd. De opleidingskost bedraagt 8 Euro, de dag zelf te betalen, en zal doorgaan in Klimzaal Klimax (Puurs).

Op het programma:

  • reglementen boulderwedstrijden
  • praktijkoefeningen
  • toets

Na deze opleidingsavond volgt een stage van 2 boulderwedstrijden. Een eerste boulderwedstrijd die je als stage kan volgen gaat door op zaterdag 3 december (Gent) en op zaterdag 10 december (St. Niklaas). Beide wedstrijden starten in de late namiddag. Voor de stages krijgen de cursisten een verplaatsingsvergoeding van 20 euro per stage.

Lead

Op zaterdag 14 januari (13u tot 18u) zal een nieuwe cursus voor nationaal lead scheidsrechter worden georganiseerd. De opleidingskost bedraagt 8 Euro, de dag zelf te betalen, en zal doorgaan in Klimzaal Klimax (Puurs).

Op het programma:

  • reglementen leadwedstrijden
  • praktijkoefeningen
  • toets

Na deze opleidingsavond volgt een stage van 2 lead wedstrijden. Een eerste lead wedstrijd die je als stage kan volgen gaat door op zaterdag 21 januari (Puurs) en op zaterdag 28 januari (Arlon). Beide wedstrijden lopen over een volledige dag. Voor de stages krijgen de cursisten een verplaatsingsvergoeding van 20 Euro per stage.

Eens je bent afgestudeerd word je gediplomeerd als nationaal lead of boulder scheidsrechter en kom je in een gemotiveerd dynamisch team terecht van nationaal scheidsrechters. Voor het jureren van een wedstrijd krijgt een nationaal scheidsrechter een vrijwilligersvergoeding van 50 Euro. Eens nationaal scheidsrechter kan je doorstromen tot nationaal hoofdscheidsrechter.

De opleiding wordt verzorgd door Wim Verhoeven, Internationaal Scheidsrechter. Inschrijvingen en meer info: Wim Verhoeven [email protected]

De site van de Belgian Commission for Competition Climbing
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm