Competitie
>
Artikels 

8e Klimindoor Masters 1999

30 oktober 1999, 

Johan MusOp 30 oktober vond in klimzaal Klimindoor te Antwerpen voor de achtste maal de Klimindoor Masters plaats.
De crème van de Belgische sportklimwereld was er aanwezig om zich er te meten.

Als je de masters uitnodigt voor een wedstrijd, is het minste dat je kan verwachten, dat de organisatie piekfijn in orde is en dat de routes van topniveau zijn.

Dat was vandaag zeker het geval: 21 klimmers laten aantreden in 2 kwalifikatieroutes en nog eens 8 klimmers in een finaleroute, in Antwerpen hebben ze er kaas van gegeten. Hoofdorganisator Christian Rolfs zal daar wel voor iets tussen zitten.

Van de routes mag hetzelfde gezegd worden: Kim Anthony zette een mooie maar niet al te zware 7b uit, en Bert Van Lint en Peter Taeymans hadden al hun energie gestopt in een korte maar krachtige 7c en een ontzettend lange en spectaculaire 8a.

Voor spektakel en spanning zordgen de klimmers: de 7b route verliep bij iedereen vlot, tot aan het laatste overhangende gedeelte: daar werden de passen pittiger en begon verzuring zich te manifesteren bij sommige klimmers. Wie niet zo goed in vorm was vandagg, viel hier door de mand.

Jérome AbrahamDe 7c route was een voorbeeld van een ideale wedstrijdroute: een vlotte maar toch niet gemakkelijke inklim (met in het begin een rustpas die alleen Johan Mus wist te ontdekken), continu overhangend en zeer eliminerend. Een grondige selectie werd doorgevoerd en enkel de acht sterkste klimmers van de dag konden doorgaan naar de finaleroute: 8a.

Julien André had zijn overwinning op de BCC van vorige zaterdag blijkbaar niet zo goed verteerd (of iets te lang doorgevierd...) en hij viel reeds net na het eerste overhangende gedeelte.

Lionel Plomteux, die in de 7b nog net de eindgreep kon aantikken, kwam al niet veel verder dan Julien.

Frederic Van Driessche die in de kwalificatieroutes een zeer mooie prestatie neerzette, kon de rustpas na het eerste dak niet ten volle benutten en moest zich overgeven aan de touwrek.
In de tweede helft van de route was een traversé ingebouwd, waarbij de klimmers ook nog eens een gedeelte moesten afklimmen door middel van verre krachtige passen.

Marius OnigaJan Verschooten viel net voor deze traversé uit de route, Johan Mus, die voordien al met gesloten pofzak aan de 7b wou beginnen, kwam net één greep verder.
Voormalig Belgisch kampioen, Alexis Nikolasczak is terug van weggeweest en we zullen het geweten hebben. Klimmen kan hij nog steeds en dat bewees hij vandaag: Vol overtuiging en met soepele bewegingen begon hij aan de traversé maar kwam net iets te kort bij het afklimmen.

Publiekslieveling Marius Oniga was de eerste klimmer die dit moeilijke gedeelte overwon en kon het laatste dak net uitklimmen.

Dé man in vorm, was Jérome Abraham: hij topte de 7b, tikte net de eindgreep van de 7c aan en in de 8a finaleroute scheelde het niet veel, of hij had deze ook uitgeklommen.

Dankzij bergsportwinkel K2 te Antwerpen, waren er royale geldprijzen voorzien voor de eerste drie. Het ware mooi als andere organisatoren dit tot voorbeeld namen.

Frederik Van Driessche


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,