Competitie
>
Artikels 

BCC Finale 2001

21 januari 2002, 

[ Ivo Van Brecht ]

Competitieklimmen in België, het is niet altijd even gemakkelijk en dan spreken we nog niet over het vereiste niveau. De finale van de Belgian Climbing Cup zou, naast het Belgisch Kampioenschap Moeilijkheid en Boulderen, hét evenement moeten zijn op klimvlak en dat was deze keer weer het geval: een puike organisatie van de Club Alpin Belge, die er deze keer zelfs de Franstalige televisezenders kon voor interesseren en klimzaal Top Rock te Luik toonde zich eens te meer een perfecte gastheer.
Zat de organisatie goed, dan lieten de deelnemers het wat afweten: velen werden geplaagd door de examenstress, anderen waren dan weer van de geneugten van het winterse ijsklimmen gaan proeven bij onze zuiderburen.

[ Aude Reniere ]

Nieuwkomer Frédérique Dieudonné tekende zich tijdens de vorige 3 manches af als favoriete, ze won alle wedstrijden, maar kon haar favorietenrol niet waarmaken. De eerste plaats bij de Dames D werd haar afgesnoept door Coraline Schmetz.
Bij gebrek aan tegenstand haalde Charlotte Stassin moeiteloos de overwinning bij de Dames C evenals Alix Graftiaux die ook slechts een gevecht tegen haarzelf moest voeren bij de Dames B.

[ Nathalie Hanssens & Damien Garot ]

Bij de dames A klommen zowel Chloé Graftiaux als Karol Ilic buiten categorie, Chloé wegens haar leeftijd (ze is pas 15) en Karol is Française. Chloé geraakte in de finaleroute echter het verst en haalde de morele overwinning binnen. De officiële eindoverwinning ging niet onverdiend naar Nathalie Hanssens, al zal ze in de toekomst hoogstwaarschijnlijk de concurrentie van de jonge Chloé moeten duchten.

In de categorie Heren C topte Michaël Ghyoot ondanks zware vermoeidheid als enige de mooie finaleroute (7b+) en liet hierbij grote kanshebbers Guilaume Debroux en Jonathan Foulon achter zich. Deze laatsten hadden iets meer moeite met de spectaculaire uitklim van de route, letterlijk in het dak van de klimzaal.

[ Lukas Theuwis ]

Chalélie Barcza is onmiskenbaar een jonge klimmer die in een grote groeisfase zit. Als rasecht competitiebeest geeft hij zich steeds totaal. Vorig jaar werd hij nog derde in de in de BCC finale, dit jaar leverde zijn inzet hem de overwinning bij de Heren B.

[ Jonathan Thomas ]

Bij de heren A ging de overwinning naar Jonathan Thomas uit Louvain-La-Neuve. Twee jaar geleden werd hij eerste bij de Heren B en vorig jaar liet hij verstek gaan wegens studies en het daaraan verbonden verblijf in Australië. Zenuwachtig en snel klimmend, zette Jonathan deze mooie prestatie neer.
Favoriet Marius Oniga was niet zo tevreden met zijn derde plaats, hij moet Stéphane Hanssens nog net laten voorgaan.

Yanniek

[ zaal ]


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,