Competitie
>
Artikels 

Belgian Climbing Cup Boulder Manche 1

16 oktober 2007, 

Zaterdagochtend, buiten is het nog frisjes, de zon schijnt en de eerste klimmers blijken de weg naar City Lizard gevonden te hebben. Tegen iets voor 9u staan zowat 30 deelnemers klaar om de eerste manche van de Belgian Climbing Cup Boulder 2007/2008 op gang te klimmen.

Tijdens het uurtje uitwerken worden zelfs de zwaarste boulders reeds getopt. Het mag duidelijk zijn dat het niveau ook dit jaar heel erg hoog is. In de voormiddag zijn het vooral de klimmers van Stone Age die zich laten opmerken. Zij zijn allemaal vroeg gekomen om zo in de namiddag nog mee te kunnen doen aan een vriendschappelijke wedstrijd in hun eigen zaal. Tegen het einde van het uurtje brengen zij hun geheim wapen genaamd Gabor Szekely in stelling. Zonder veel moeite topt de 17-jarige Hongaar onopgewarmd een 7b à vue.

Voor met de echte wedstrijd te beginnen worden alle klimmers even verzameld voor een minuut stilte ter nagedachtenis van Peter Beliën. Enkele beelden van Peter worden op een muur geprojecteerd in het bijzijn van zijn vrouw en zoon. De stilte spreekt voor zich. Peter wordt hier echt gemist.

Dan is het tijd voor het eerste deel van de wedstrijd. Sommigen vliegen in een recordtempo door de boulders. Na minder dan anderhalf uur raapt Gabor zijn spullen bij elkaar. Zijn score liegt er niet om. 12 boulders getopt in 14 pogingen. Iets later levert ook Jérôme De Boeck zijn kaart in. Dezelfde score, maar 2 pogingen meer om de bonussen te gaan halen. De anderen vechten met wisselend succes in hun 12 boulders.

Als na tweeënhalfuur het stof optrekt staat de tweede groep al te popelen om zich in te schrijven. De scheidsrechters nemen ondertussen even rust want met niet minder dan 50 klimmers belooft het in de namiddag heel erg druk te worden. Opmerkelijk is het grote aantal inschrijvingen bij de Heren C. Ze zijn met 28 (eentje minder dan de Heren A), wat eens te meer bewijst dat boulderen in de lift zit.

Na het uitwerken van de boulders wordt ook nu een minuut stilte in acht genomen voor Peter Beliën, waarna er een spontaan applaus losbarst. De klimmers zijn Peter nog lang niet vergeten? Dit is het sein voor de horde deelnemers om het beste van zichzelf te geven. Enkele 7c?s worden in sneltempo getopt, maar haast en spoed is zelden goed en enkele klimmers verzamelen tot hun eigen frustratie nodeloos extra pogingen. Net zoals bij de eerste groep zijn er ook hier enkele klimmers die erin slagen om alle boulders te toppen. Bij de Heren A valt deze eer Marius Oniga en Martin Content te beurt. Bij het Heren B steekt Jurgen Lis er met kop en schouders bovenuit. 12 tops in 20 pogingen, goed voor een eerste plaats en volgende keer een deelname in de A-reeks.

Tegen 17u is het gedaan met klimmen en kan er een heel mooie balans opgemaakt worden. Heel knappe boulders die er voor zorgden dat er geen enkel ex aequo was tussen de verschillende deelnemers, een fijne atmosfeer met een DJ die voor de nodige opzwepende muziek zorgde, lekkere broodjes en dito pasta en een mooi gevuld deelnemersveld. Kortom perfect.

Met dank aan City Lizard, de sponsors van de Belgian Climbing Cup Boulder en de BCCC.

Lieven

 


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm