Competitie
>
Artikels 

Blok Challenge 2001-2002

derde manche

1 februari 2002, 

Na boulders van de broeders Favresse (B) en Jongeneelen (NL) in de vorige manches was het nu de beurt aan Olivier Coenen (B). Hij opende twee harde 7de graad problemen (witte boulders), een 7b en een tot nu toe ongewaardeerd probleem.
Het eerste probleem liep door een dak en gaat via een stalactiet richting orange module om te eindigen in een traverse op kleine greepjes met een joekel van een eindgreep. Een grote eindgreep die licht afklimmend van zeer ver moest gefixeerd worden. Het is een dankbaar probleem met veel variatie en een routekarakter.
Drie deelnemers gingen voor de punten in deze boulder (top 3) maar geen van hen kon toppen. De boulder werd al wel getopt door Jerry Baets (B, Antwerpen) en Eric Jacobs (NL kampioen moeilijkheid) buiten competitie.
Het andere witte probleem is een boulder pur-sang, kort en snoeihard. Deze boulder werd nog niet overwonnen desondanks pogingen van bovenstaande klimmers en heeft de witte kleur dus dik verdiend.
De andere boulders waren creaties van het huis, werkpaarden van dienst waren enkele vaste bouwers onder leiding van Geert Schryvers.
De meeste deelnemers topten de boulders tot en met blauw (6b-6b+), in rood (6c-6c+) zat evenwel een venijnig probleempje en dit werd dan ook een struikelblok voor velen. De crux is een combinatie van vingerkracht, coördinatie en souplesse, zij die hier voorbij kwamen kampten verder in grijs (6c+ - 7a+) en zwart (7a+ tot 7b).

Er werd hard gestreden voor de punten:

  • Kris Smekens verknalde vier kansen in zwart, markant is hier dat bij het inoefenen succesvol was.
  • Thierry Vervecken lukte in de oefening zwart 1 maar bevestigde pas vier dagen en vier pogingen later.
  • Dezelfde Vervecken greep de eindgreep in zwart 2 met rechts maar kon niet bijgrijpen met links. Aaargh!!!
  • Keevy Raes bedwong wit 1 tot op de module maar faalde in de finale traverse, sterk bezig dit aankomend talent.

Nu volgen er nog twee manches, de strijd is nog niet gestreden! Marius Oniga staat stevig aan de leiding maar plaats twee en drie vechten een stevig robbertje uit om hem in de kuiten te bijten. Gunter Verwimp en Keevy Raes staan nek aan nek te strijden voor het podium. Vergeten we onze Limburgse Peter Belien niet, hij moest verstek geven voor deze manche maar zal zeker nog van zich laten horen!

Bij de vrouwen is na afwezigheid van Kim Anthoni de leidersplaats van Liesbet Willockx alleen maar sterker geworden.

Serge


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,