Competitie
>
Artikels 

Boulderen aan de Kaai

19 augustus 2007, 

Boulderen aan de Kaai zal niet licht vergeten worden en komt zeker in aanmerking voor de titel van beste boulderevent van het jaar in België. De thuisblijvers en festivalgangers hebben ongelijk gekregen. Niet alleen waren de weergoden de Antwerpenaars goed gezind en bleef het de hele dag droog, ook het gezellige opzet zorgde voor een zonnige, relaxte sfeer. En wees gerust dat het beter was dan welke wei dan ook.

Roman Van der werf

Op het hoofdpodium beten de in grote getale verzamelde klimmers zich de tanden stuk op de gevarieerde boulders. Eerst kwamen de dames aan bod samen met de heren in categorie tot 7b. Suzanne DudinkBij de dames werd de finale uitgevochten tussen Alix Graftiaux en de uit Nederland overgewipte Suzanne Dudink. Hier ging de titel naar onze Noorderburen. Hoera voor Suzanne!

Ook bij de heren in de hoogste categorie, 7b en meer, werd de finale internationaal gekleurd. Frankrijk was vertegenwoordigd, Nederland klom zich drie keer in de finale, en er was zelfs een overgewaaide Brit. Na een ongemeen spannende finale wist Roman Van der Werf de titel binnen te halen voor Ludovic Laurence, Casper Ten Sijthoff, Wouter Jongeneelen en de Brit Andrew Earl. De heren streden onder het meer dan deskundige oog van internationaal scheidsrechter Lieven Vlassenroot in drie verschillende boulders. De eerste route bestond uit een traversé die eindigde in een jetée waarbij de klimmers zich staande moesten zien te houden op wrijving om zich dan naar de laatste greep te werpen. Geen enkele van de finalisten slaagde erin deze route te toppen. De tweede route bestond uit veel slechte grepen in een dak en eindigde met twee slechte knijpers. Iedereen raakte weer tot aan de voorlaatste pas. Ook deze route bleef ongeklommen. Ondertussen steeg de spanning genadeloos. Het verschil werd hem echter, zoals dat hoort, in de laatste boulder gemaakt. De spanning was te snijden, het publiek zat nagelbijtend, pinten drinkend en zwaar rokend op de rand van zijn stoel. Een voor een vielen de klimmers bij een ferme dynamische pas vanuit een bidoigt. Alleen Ludovic Laurence wist zich naar de greep te werpen en hem ook daadwerkelijk vast te houden. De ontlading bij klimmer en publiek was immens. Ludovic LaurenceLudovic vuurde het publiek verder aan, deed nog een pas, en dacht dan wel gewonnen te hebben. Even leek het dat de Fransman zou zegevieren, maar dat was buiten onze gebrilde Noorderbuur gerekend. Roman van der Werf klom onder de opgewonden aanmoedigingen van een ondertussen volledig uitzinnig publiek de crux a vue en viel dan. In een tweede poging lapte hij er nog twee passen extra op bijzonder fijne reglettes aan. Het publiek sloeg tilt. Het was een beetje magisch.

Laat het dus duidelijk zijn dat het klimmen meer dan de moeite was. Maar er was meer. Wie zo lucide was geweest om pofzak of klimschoenen te vergeten, kon nog bij Jan op de Bouldrz-stand terecht voor noodhulp.
Heel de dag werd de muziek verzorgd door een plaatselijke DJ en na afloop gaf Here today, gone tomorrow een optreden om het geheel passend of te sluiten.

We kijken alvast uit naar de volgende editie...

Martijn

Meer foto's op deze pagina.

  


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,