Competitie
>
Artikels 
Het Belgian Youth Climbing Team versie 2011 - deel 2

Het Belgian Youth Climbing Team versie 2011 - deel 2

Een drukke augustusmaand voor de jonge wedstrijdklimmers

2 augustus 2011, 

Terwijl iedereen volop plezier aan het beleven is aan de rotsen, zijn de leden van het Belgian Youth Climbing Team allemaal al weer aan het trainen geslagen in België. De julimaand bracht hen de nodige rotssensaties met onder andere een eerste 8c+ voor Loïc Timmermans, 8b+ en twee 8b/+'en voor Anak Verhoeven, Carabistouille voor Sébastien Berthe, 8a+ en 8a onsight voor Ignace Debreyne en nog vele andere hoogtepunten. De maand augustus echter, staat helemaal in het teken van de internationale wedstrijdkalender. De planning deze maand is als volgt:

  • 3 - 4 augustus : European Youth Cup Veliko Tarnovo
  • 13 - 14 augustus : European Youth Cup Imst
  • 25 - 28 augustus : World Youth Championship Imst

Twee wedstrijden van de European Youth Cup dienen als ultieme voorbereiding op het Wereldkampioenschap dat zoals elk jaar weer een groots spektakel belooft te worden. Onze jeugdige klimmers profiteren van de opeenvolgende wedstrijden in Imst om tussen beide wedstrijden in nog extra bij te trainen op de wedstrijdmuur gedurende een tweedaagse stage aansluitend op de EYC.

Het team dat België vertegenwoordigde eind mei wordt versterkt. Naast de namen van toen treden deze maand ook volgende namen aan:

  • Claudine Delsaux (Gecko Tank - Junior) domineerde dit voorjaar in haar categorie zo goed als alle jeugdwedstrijden. Ze liet slechts één keer de eerste plaats aan haar voorbij gaan. Op het BK voor senioren vocht ze zich naar een verdienstelijke 5e plaats. Als eerstejaars junior kan ze dit jaar, na haar eenmalige internationale deelname vorig jaar, verder ervaring opbouwen en haar gekende vechtlust de vrije teugel laten ...
  • Manon Matheys (L’Escale - A) draait ondertussen ook al 7 jaar mee op wedstrijdniveau en wist in die jaren de podiumplaatsen aan elkaar te rijgen. Dit jaar domineerde ze in haar categorie het boulderklimmen terwijl ze in het leadklimmen slechts eenmaal naast het podium greep. Een klassedame met pakken ervaring.
  • Roxane Laurent (Shangri La - B) wist in haar tweede jaar als B een mooie stijgende lijn neer te zetten. Van een 9e plaats op de eerste wedstrijd steeg ze consequent tot een vijfde plaats op het BK dat als laatste nationale wedstrijd gepland stond eind maart. Ondertussen ettelijke maanden verder, kan die groeicurve interessante resultaten opleveren.
  • Thomas Salakenos (Entre Ciel et Terre - A) was misschien wel de verrassing van het jaar. In zijn eerste wedstrijdjaar wist hij zich een plaats te verdienen in de zeker niet licht te noemen A-categorie met als beste de bronzen medaille op de Open Jeunes Stone Age. Ook bij hem was er een duidelijke groei doorheen het seizoen vast te stellen. Aan motivatie ontbreekt het Thomas zeker niet.

Daarnaast telt het team voor het eerst ook een kinesiste die ervoor zal zorgen dat de klimmers ook op medisch vlak beter opgevolgd zullen worden. Zo kunnen onze toppers zich onder steeds betere omstandigheden ten volle geven om zo het onderste uit de kan te halen. Benieuwd naar de hoeveelste hemel Anak, Loïc en hun teamgenoten deze maand zullen klimmen.

De volledige startlijsten voor elke wedstrijd kan je raadplegen op de IFSC-website via deze link.
De resultaten kan je steeds min of meer up to date volgen via deze link.
En hou Belclimb zeker in het oog voor meer details betreffende de Belgische prestaties.

Tijl


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm