Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
10e editie Bouldermania verwelkomt militairen van over heel Europa

10e editie Bouldermania verwelkomt militairen van over heel Europa

4 mei 2012

Op vrijdag 27 april werd in de sporthal van het 3de Bataljon Parachutisten de 10de editie van Bouldermania gehouden. Dit jaar was het echter voor het eerst een Belgisch kampioenschap open voor internationale ploegen. Frankrijk, Zwitserland, Nederland en Groot Brittanië stuurden hun beste klimmers. Namen als Fabien Dugit (F), Lucio Nadig (CH), Vincent Lauffer (NL) en Steve Glennie (GB) verschenen op de deelnemerslijst. Samen met Jan Gorrebeek van City Lizard bouwde organisator Thierry Verveckken 30 kwalificatie- en 8 finale boulders tot 7C+. Beiden zijn trouwens nationale routebouwers.
Het was Fabien Dugit die slechts enkele pogingen nodig had om alle boulders op te lossen. De Belgen hebben zich goed verdedigd. Danny Verbinnen, Belgisch kampioen, Roel Van Ginneken en Rens Govaers vormden de Belgische ploeg en eindigden 2de in het landenklassement na Frankrijk. Eline Vanderbeke, ook Belgisch kampioene, stond internationaal eveneens op de eerste plaats gevolgd door de Nederlandse vrouwen Sara Voute en Ellen Baijens.

De sfeer was op en top: knappe heel gevarieerde boulders, leuke muziek, een spannende finale en mooie prijzen. Alle ingrediënten voor een zeer geslaagde wedstrijd.

Iedereen die dag was betaald, het maakt deel uit van het dagelijkse werk van de militairen. Noteer dat het 3 Bataljon Parachutisten nog steeds op zoek is naar jonge en gemotiveerde mannen die de weg willen afleggen om hen te vervoegen als Para Commando. Daarvoor kan je jezelf inschrijven om deel te nemen aan hun jobdag op 26 juni te Tielen. Meer info hierover via www.mil.be

Resultaten van Bouldermania 2012
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,