Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
5 op 12 voor de VS in Vail

5 op 12 voor de VS in Vail

7 juni 2009

Niet minder dan vijf van twaalf finalisten op de manche van de Wereldbeker Boulder in Vail, waren Amerikanen. Dit laat geen twijfel bestaan over de stijgende populariteit van het boulderen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Daarenboven wist de VS ook een overwinning veilig te stellen bij de vrouwen. De in Europa totaal onbekende Alex Puccio eindigde er eerste. Bij de mannen strandde Daniel Woods op een tweede plaats net na de Duitser Jonas Baumann. Voor Baumann is het de eerste overwinning in de Wereldbeker Boulder.

Bij de Belgen lukte Chloé Graftiaux er opnieuw in om zich binnen de top tien te plaatsen met een knappe 9de plaats. Magali Hayen en Nicolas Mathieu , die op taalstage is in Californië, behaalden respectievelijk de 30ste en 36ste plaats.

Het eindklassement blijft tot dusver onbeslecht. De strijd voor om het ereschavot zal dus volgend wekeend in Eindhoven gestreden worden. Belclimb zal erbij zijn!

Resultaten
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,