Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
6 Belgische finalisten op de EYC in Imst

6 Belgische finalisten op de EYC in Imst

Afgelopen weekend ging in Imst de voorlaatste European Youth Cup van het jaar door. Enkele weken voor het Wereldkampioenschap in Singapore tekenden zo goed als alle landen op volle getalsterkte present. De Belgen slaagden er in niet minder dan 10 procent van de finaleplaatsen in de wacht te slepen.

Bij de junioren konden Emilie Guérit en Sébastien Berthe een respectievelijk 5e en 8e plaats realiseren. Bij de B meisjes kon Celine Cuypers een plaats goed maken en de 7e plaats bezetten. Chloé Caulier werd 9e bij de A meisjes.

Zowel Loic Timmermans als Anak Verhoeven wisten hun leidersplaats in de algemene ranking van de Cup definitief te bevestigen. Loic werd 6e in zijn categorie en Anak kon een mooie tweede plaats behalen achter de Oostenrijkse constante Jessica Pilz. Beiden bouwden ze over alle wedstrijden heen een voorsprong op die onmogelijk nog ingehaald kan worden door de concurrentie.

Alles te samen wisten de Belgische klimmers in Imst een vierde plaats in de teamranking te halen, na Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk en voor grootmachten als Slovenië en Italië. Een dikke proficiat aan het team!!

De resultaten van alle Belgen op de EYC in Imst
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm