Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Anak Verhoeven 6e op de Wereldbeker in Puurs

Anak Verhoeven 6e op de Wereldbeker in Puurs

22 september 2013

De Wereldbeker Lead in Puurs heeft dit jaar een even onverwacht als onverhoopt resultaat opgeleverd. Onze landgenote Anak Verhoeven eindigde op een 6e plaats na een wedstrijd die ze zich nog lang zal heugen.
Zaterdagochtend liet niets het uiteindelijke resultaat vermoeden. Het traject dat ons jonge Belgische deze wedstrijd doorliep had evengoed al vrijdagavond afgelopen kunnen zijn. Na een degelijke eerste route (11e plaats) mist Anak immers volledig haar tweede route waar ze na een onverwachte slipper laatste eindigde. Ze haalt gelukkig de verdiende halve finale maar dat haar mentaal een tik gekregen had kan niet verbazen. En het is op zo'n momenten dat de sterksten er terug door komen. In de halve finale toont de 17-jarige een opmerkelijke verbetenheid. Gedragen door het publiek van de Klimax, haar thuiszaal, klimt ze zonder druk tot de 42e greep. Een resultaat dat enkel geevenaard en gepasseerd wordt door de absoluut besten van de wereld. Zo rijft ze haar eerste ticket voor een wereldbekerfinale binnen.
Om 17u30 is Anak de eerste van de vrouwen die moest aantreden. Haar prestatie was al ongelooflijk maar ze geeft zich ten volle. Ze eindigt zesde na de tenoren van het evenement: De Koreaanse Ja-In Kim en de Sloveense Mina Markovic om er twee te noemen. Beide toppen zij de finaleroute maar de eerste doet dit binnen de tijd waar de tweede enkele seconden buiten tijd moest klimmen. Ze eindigen dan ook in die volgorde.
De finale van de heren was nog net dat tikkeltje explosiever. Een jeté nog voor halverwege de route blijkt een stevige scherprechter te zijn. De favoriet Ramon Julian Puigblanque laat zich er, net als enkele anderen, door vangen. Van diegenen die de kaap succesvol namen is het de Oostenrijker Jakob Schubert die de dans leidde. Hij valt drie kwart ver in de route. Het publiek bleef wat op zijn honger zitten...

De prestatie van Anak Verhoeven mag de prestaties van de andere Belgen zeker niet doen verbleken. Een mooie 12e plaats voor Mathilde Brumagne, die wat frisheid miste om zich enkele grepen verder in finale te klimmen. De andere halve finalist, Loic Timmermans kan het net iets minder overtuigend brengen. Verrast door het eerste deel van de route valt hij wat vroeg op de 22e plaats.

Niet te vergeten is de dyno-contest in de namiddag. De Zwitserse Rebekka Stotz springt zo maar even 2m10 terwijl de Belg Tim Goossens tot twee maak toe zijn Belgsich record scherper stelt tot 2m75.

De editie 2013 van de Wereldbeker in Puurs leverde een mooi spektakel. Honderden vrijwilligers die de organisatie hierin bij stonden zijn daar niet vreemd aan. Velen vragen zich mogelijk af waarom Puurs nog niet op de kalender voor 2014 staat. Het is dat de prioriteiten anders liggen: zich concentreren op een nieuw wedstrijdformaat of de middelen en krachten opsparen voor het nieuwe project, Klimax III, een boulderzaal die ergens het komend jaar het licht zou moeten zien. De toekomst van de internationale wedstrijden in Puurs lijkt echter verzekerd, Tuur Ceulers, voorzitter van de Klim- en Bergsportfederatie legde de afspraak vast in 2015.

Resultaten en foto's van de World Cup Lead in Puurs
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,