Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Anak Verhoeven behaalt brons op de Wereldbeker Lead in Haiyang

Anak Verhoeven behaalt brons op de Wereldbeker Lead in Haiyang

Opnieuw komt Anak Verhoeven sterk naar voren op een klimwedstrijd. Twee weken geleden zondag stond de Belgische Kampioene op de derde trede van het podium tijdens de Wereldbeker Lead in Haiyang. Het is geleden van Mathilde Brumagne, die een tweede plaats haalde op de Wereldbeker van Puurs in 2010, dat we nog zo’n prestatie konden neerzetten. Toen heeft Mathilde menig hand van de toeschouwers aan het zweten gebracht. Dat is nu hetzelfde, met weliswaar een duidelijk verschil in omvang. Anak komt met haar 17 jaar vier jaar eerder op het seniorcircuit dan Mathilde. De keuzes die ze nam bleken vruchtbaar. Als kind besliste ze van zich volledig toe te leggen op het klimmen. Van die jarenlange training oogst ze nu succes, zelfs in het buitenland.
Mathilde Brumagne en Loïc Timmermans zetten hun normale parcours verder. Zij wisselen sport en studies af. De dag na het laatste examen namen ze het vliegtuig richting China om deel te nemen aan de eerste manche van de Wereldbeker 2014. Ze eindigden er respectievelijk 17de en 26ste.

Uitslag van de Wereldbeker Lead van Haiyang

Foto: IFSC
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm