Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Anak Verhoeven en Loïc Timmermans, de Europese bekerwinnaars

Anak Verhoeven en Loïc Timmermans, de Europese bekerwinnaars

27 november 2012

Reeds verzekerd van de eindoverwinning in de Europese Beker voor de Jeugd maakten Anak Verhoeven en Loïc Timmermans afgelopen weekend de verplaatsing naar Kranj samen met een sterke 9 klimmers tellende Belgische delegatie. Zelfs met een komst naar Slovenië die eerder symbolisch dan broodnodig was toonden beide atleten aan de tegenstand dat hun eindoverwinning terecht was.
We onthouden van deze wedstrijd de schitterende prestatie van Loïc Timmermans. Hij controleert en verzekert zich van de overwinning voor drie Slovenen. Anak is dan weer het slachtoffer van de speedrule. Na een mooie klim strandt ze op de tweede plaats van het podium, met een chrono die iets trager is dan deze van Jessica Pilz (AUT).
Voor de andere aanwezige Belgen is het een dubbel seizoenseinde. Sébastien Berthe is al enkele dagen ziek en kan zijn carrière als junior niet in volle schoonheid afsluiten. Hij eindigt 16e. Bij de vrouwen bevestigen Chloé Caulier (Youth A, 9) en Celine Cuypers (Youth B, 9) met weer maar eens een finaleplaats. Als enige Belg bij de Youth B heren weet Nicolas Colllin zich schitterend tot in zijn eerste internationale finale te klimmen om daarin nog enkele plaatsen goed te maken en 6e te eindigen.

Resultaten van de European Youth Cup te Kranj 2012
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


1/12/2012
En België staat derde in de teamranking van de wedstrijd in Kranj. Enkel nog Slovenië op 1 en Oostenrijk op 2 blijven ons voor...


nieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,