Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Anak Verhoeven en Loïc Timmermans winnen de Europese Beker voor de Jeugd

Anak Verhoeven en Loïc Timmermans winnen de Europese Beker voor de Jeugd

Hoewel Anak Verhoeven twee weken geleden in Pau al zeker was van de eindoverwinning, liet ze er deze zondag geen gras over groeien en ging aan de haal met haar vijfde opeenvolgende overwinning in de Europese Beker voor de Jeugd dit seizoen. Naar goede gewoonte leverde haar vloeiende en beheerste klimstijl het verschil in de finale en wist ze ook deze keer de hoofdvogel af te schieten. Ze overklaste de Oostenrijkse Jessica Pilz met één beweging. Anak sluit dit seizoen af met een niet te verwaarlozen voorsprong van 110 punten op de eerste achtervolgster. Anak wint dan ook de Europese Beker voor de Jeugd bij de Youth B.

Bij de jongens Youth A was er veel minder zekerheid over de eindoverwinning. Loïc Timmermans moest winnen in Slovenië als hij zeker met de titel naar huis wilde terugkeren. Ondanks een niet zo heel vlotte start, deed de jonge klimmer uit Kraainem exact wat we van hem verwachtten in de finale. Bijzonder overtuigend liet hij de concurrentie achter zich, in wat een uiterst verdiende overwinning bleek, als je weet dat hij zelfs hoger raakte in de route dan de Junioren die ook deze route voorgeschoteld kregen. Loïc sluit zijn eerste seizoen bij de Youth A af in schoonheid als eindoverwinnaar in de Europese Beker voor de Jeugd.

Resultaten van de Belgische delegatie in Kranj
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm