Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Anak Verhoeven vijfde op de Wereldbeker van Mokpo in Zuid-Korea

Anak Verhoeven vijfde op de Wereldbeker van Mokpo in Zuid-Korea

13 oktober 2013

Mokpo is een stad met 250 000 inwoners gelegen op het Zuidwestelijke punt van het Koreaanse schiereiland. 58 klimmers, waaronder drie Belgen, trokken er dit weekend naartoe voor de Wereldbeker Lead. De hele wereldtop was aanwezig en dat maakte het voor de Belgen niet makkelijk. Maar het doel van onze landvertegenwoordigers was duidelijk: niet op de achtergrond verdwijnen. De uitvoering daarvan werd mooi gedemonstreerd door de zeventienjarige Anak Verhoeven . Drie weken geleden eindigde ze in Puurs met een fantastische zesde plaats tijdens haar eerste deelname aan een Wereldbekerfinale. Dat ze een complete klimster is, bewees ze dit weekend opnieuw. Ze topte twee kwalificatieroutes, behaalde een vijfde plaats in de halve finale en veroverde een vijfde plek in de finale.
Het overige duo Mathilde Brumagne en Loic Timmermans zetten een gelijkaardige prestatie neer als in Perm in Rusland. Voor Mathilde zat de finale er net niet in. Ze werd tiende na een heftige strijd in de halve finale. Loïc klom zuiver maar vergat een setje in te pikken. Hij eindigde als zestiende.

Voor de eerste keer dit seizoen waren het de eindtijden die de winnaars onderscheidden wegens ex-aequo. Bij de dames doet de Koreaanse Ja-In Kim een minuut langer over de finaleroute dan de Sloveense Mina Markovic. Bij de mannen was de Japanner Sachi Amma het snelst. Zowel hij als de Koreaan Hyunbin Min vielen aan de 46ste greep, maar Sachi had er dus minder tijd voor nodig.

Resultaten van de Wereldbeker Lead in Mokpo
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

RegistrerenGerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,