Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Balans van de Belgen op WK Parijs

Balans van de Belgen op WK Parijs

Zo, het zit er weer op. Zo'n 8000 toeschouwers woonden zaterdag en zondag de finale van het Wereldkampioenschap Sportklimmen in Parijs bij. Naast het sportieve aspect was dit WK ook een test voor het IFSC (International Federation of Sports Climbing). Over 13 maanden beslist het Internationaal Olympisch Comité welke sporten er toegevoegd worden aan de Olympische Spelen van 2020. Er bestaat geen twijfel over dat de afgevaardigden dit evenement op de voet opgevolgd hebben.

Aan Belgische zijde kunnen we op het WK terug kijken met een dubbel gevoel. We hadden gehoopt om ten minste één van onze atleten in de finale terug te zien. De concurrentie klom echter op een buitengewoon hoog niveau. Geloven in het succes was dus niet genoeg. De Belgen zullen nog sterker en constanter moeten presteren om een ticket voor de finale te kunnen bemachtigen.

Van de acht deelnemende Belgen scoorde Belgisch kampioene Mathilde Brumagne het beste met een 17e plaats in lead. Een week voor de wedstrijd was ze in topvorm, maar op het WK zat het niet mee. "Om een reden die ik zelf niet kan verklaren vielen de routes me heel zwaar. In de kwalificatie moest ik heel hard vechten, terwijl het niveau goed haalbaar was. (...) De druk kon ik goed aan. Door een goede training begin ik heel rustig aan de wedstrijden waaraan ik deelneem. Dat was ook hier het geval." Een minder goede prestatie die dus niet de schuld was van te hoge spanning.
Niet ver achter haar volgt Anak Verhoeven. Zij haalt voor de tweede keer in haar jonge carrière de halve finale van een internationale competitie voor senioren. Ze eindigde uiteindelijk 22e. Bij de mannen strandden Loïc Timmermans en Jurgen Lis op een 37e en 71e plaats.

Bij het boulderen werd Chloé Caulier de grote verrassing onder de Belgen. Ze klimt prachtig en topt 3 van haar 5 kwalificatieboulders. Ze eindigde 29e, wat net niet volstaat voor de halve finale. Alle meisjes die het beter deden dan haar zijn geboren in 1992 of eerder. Dat geeft dus hoop voor Chloé's toekomst. Haar mannelijke collega's Raphaël Fernandez, Nicolas Farcy en Nicolas Mathieu eindigden 69e, 71e en 85e.

Resultaten van de Belgische delegatie op het Wereld Kampioenschap in Parijs
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


Gerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm