Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Balans van het eerste Europees Jeugdkampioenschap

Balans van het eerste Europees Jeugdkampioenschap

6 november 2012

Afgelopen weekend ging in het Franse Gémozac het allereerste Europees Jeugdkampioenschap Lead in de geschiedenis door. De Belgische delegatie, die dit jaar al twee Europese bekers op zak heeft, vertrok met verwachtingen naar dit dorp in de buurt van Bordeaux. De kwalificaties voor de A en de Junior-categorie stonden zaterdagochtend ingepland met de finales aansluitend dezelfde avond, na de B-kwalificaties in de namiddag.

Na de voormiddagsessie telde de Belgische selectie 5 finalisten: Sébastien Berthe (Junior) had een mindere eerste route maar compenseerde ruimschoots met een top in de tweede. Emilie Guérit (Junior) overklasste gekende namen en kon na Imst haar tweede internationale finale noteren. Chloé Caulier (A) blijft consequent de finaleplaatsen aaneenrijgen. En Loic Timmermans (A) en Anak Verhoeven (A), die stonden eenzaam aan kop met een dubbele top.

's Namiddags traden de B's aan. Celine Cuypers kon totnogtoe in elke internationale wedstrijd doordringen tot in de finale maar strandde hier op een 19e plaats. Bij de heren was Nicolas Collin beste Belg met een 22e plaats.

... en met een grimas van opperste concentratie op zijn gezicht pakte Loic de greep die hem de overwinning bezorgde beet.

's Avonds kondigden de finales zich zeer spectaculair aan. De routebouwers hadden goed werk geleverd met colonetten, modules en technische puzzels. Sébastien en Emilie eindigden op de 10e plaats, Chloé op 9. Het was wachten tot de laatste klimmers voor de ontknoping. Loic wist op meesterlijke wijze de laatste moeilijkheden te overwinnen. Waar de tegenstand moeite had sloeg hij nog twee grepen over en met een grimas van opperste concentratie op zijn gezicht pakte hij de greep die hem de overwinning bezorgde beet. Gecontroleerd en volledig gefocust deed hij nog een poging tot de top maar die werd hem net ontzegd.

In Anak's categorie topte de Duitse Ana Tiripa, die doorheen het jaar een opmerkelijke vooruitgang wist te vertonen, op zeer mooie wijze als eerste de finaleroute. Ook de Oostenrijkse Jessica Pilz, regerend wereldkampioene, wist de valstrikken van de routebouwers te omzeilen en topte. Het gejuich van het publiek was oorverdovend en Anak wist wat haar te doen stond. Ook zij topte. De ondertussen goed gekende time-rule stelt dat bij ex aequo in finale niet langer gekeken wordt naar de resultaten van de voorgaande rondes maar dat tijd de doorslag geeft. Jessica bleek de snelste met een tiental seconden voorsprong op Ana en nog eens 10 seconden op Anak.

Goud, brons plus nog drie finaleplaatsen en, verdienste van het voltallige team, een vijfde plaats in het landenklassement. België mag trots zijn op zijn jeugdige klimmers!

Resultaten en foto's van de Belgische delegatie op het European Youth Championship te Gémozac
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,