Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Bleau Open, Frankrijk heerst in Gent

Bleau Open, Frankrijk heerst in Gent

25 oktober 2012

Met 250 deelnemers verspreid over 4 sessies is de Bleau Open zonder twijfel de grootste boulderwedstrijd in België. Afgelopen weekend is dit drukbezet evenement opnieuw in het voordeel van de Fransen, die massaal naar Gent afzakten voor deze 13e editie, beslecht. Bovenaan het klassement vinden we de Wereldkampioene Mélanie Sandoz en haar landgenoot Guillaume Glairon-Mondet.
Hun respectievelijke commentaren zijn lovend, wat doet denken dat ze deze afspraak op de kalender een warm hart toedragen. Mélanie: "Het is het derde opeenvolgende jaar dat ik hier deelneem en ik heb nog steeds niets nieuws te melden: toffe boulders, goed geopend, in alle stijlen, een goede sfeer en een toffe ontvangst. Dank aan de organisatoren en de routebouwers!". Guillaume: "... een waar plezier, met een goede routebouw, sympathieke personen en een goede organisatie!!".
Achter hen vinden we een massa aan meer en minder bekende klimmers terug. Onze jonge hoop Chloé Caulier zat de Française op de hielen tot bij de laatste bewegingen van de finale. Bij de mannen tekent Jérôme De Boeck, met twee boulders à vue, voor het beste Belgische resultaat. Nicolas Farcy vervolledigt het podium.

Volledige resultaten van de Bleau Open 2012
De site van Bleau Open Bouldering Sensation
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,