Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Brumagne en Mignon Belgisch Kampioen Boulder 2011

Brumagne en Mignon Belgisch Kampioen Boulder 2011

11 december 2011

Rond 19u gisterenavond kon je de ene pronostiek na de andere horen in klimzaal City Lizard in Sint Niklaas. Op amper één uur van het Belgisch Kampioenschap Boulder werd er druk gespeculeerd over wie Mathilde Brumagne en Olivier Mignon naar de kroon zou kunnen steken. Tegen de verwachtingen in bleef de finale onbeslist tot helemaal op het einde. Het publiek werd op een heus spektakel getrakteerd.

Bij de dames waren er twee die er in lukten de vier boulders te toppen; Mathilde en Magali Hayen. Deze uitzonderlijke ex-aequo resulteerde in een superfinale waarbij één enkele poging het verschil tussen de eerste en de tweede plaats moest maken. Beheerst als altijd, lukte de heersende Belgisch Kampioene erin een aantal bewegingen meer te maken dan haar concurrente. Mathilde Brumagne werd zo voor de tweede keer Belgisch Kampioen Boulder.

Bij de heren waren 150 toeschouwers getuige van een ongelooflijke ommezwaai in de competitie, en dat op enkele minuten van het einde. Nicolas Farcy, die op kop stond, miste de voorlaatste greep van de boulder op een haar, hij scheerde naast de greep.  Deze fout kostte hem de eerste plaats. Hij zette echter, zeker als men de 'voorspellingen' in het achterhoofd houdt, een bijzonder sterke prestatie neer.  Hij kwam zo goed als niet getraind naar Sint Niklaas. Met twee boulders à vue, werd Olivier Mignon Belgisch Kampioen Boulder gekroond. Nicolas Mathieu vervolledigde het podium. 

Resultaten en foto's Boulder 2011
Uitslag per punten (.pdf)
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


16/12/2011


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,