Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Brumagne en Timmermans Kampioenen van België Lead 2012

Brumagne en Timmermans Kampioenen van België Lead 2012

6 mei 2012

Deze zaterdag duurde het niet lang of de wedstrijdklimmers en toeschouwers in Louvain-la-Neuve wisten dat het allemaal goed ging komen. Met klimzaal Entre Ciel et Terre, voor het eerst sinds de verbouwingen, als organisator van het BK kan je denken dat er wat automatismen zouden ontbreken en er zich groeipijnen gingen voordoen. Daar was echter niets van aan. Publiek en klimmers konden een onvergetelijke dag beleven. Net zoals op alle voorgaande evenementen die de zaal reeds organiseerde. Aan het hoofd van de ploeg, Jean-Marc de Laever: Veel zaken waren veel makkelijker te organiseren qua logistiek. We hebben meer ruimte om de klimmers te ontvangen, een opwarmruimte die naam waardig en een echte isolatieruimte... Toch moesten we enkele moeilijkheden overbruggen, zo bijvoorbeeld ons weinig gekend team van routebouwers
Geen enkel foutje liet de organisatie noteren. Tenzij dan misschien de toch wel zeer stevige kwalificatieroutes voor de heren. Jean-Marc gaat verder: De basisdoelstellingen werden gehaald en we wisten toch ook weer de eigenheid van evenementen in Entre Ciel et Terre te benadrukken. We proberen te tonen dat de routebouw ons nauw aan het hart ligt. Dankzij de gezamenlijke ervaring van de hele equipe konden we met precisie alle facetten van de organisatie de baas maar we aarzelden niet om onze deuren te openen voor externen die het geheel enkel konden verrijken.

Op sportief vlak was het al precisie en ervaring wat de klok sloeg. Mathilde Brumagne en Loic Timmermans wisten in hun gekende stijl de tegenstand te bedwingen om zo de titel van Belgisch Kampioen Lead met een stevige voorsprong op de eerstvolgende titelpretendenten binnen te rijven. Zo behaalt Loic op zijn 17e al zijn tweede titel bij de senioren. Zijn indrukken: De wedstrijd was goed georganiseerd. Beter dan twee jaar geleden toen er toch wat problemen waren in de finaleroute. Eenzelfde geluid viel te horen bij Mathilde: Ik vond de routes zeer tof en van een stevige intensiteit. Het viel misschien niet op maar ik moest er echt wel pas na pas voor vechten. We volgen hun internationale prestaties de komende weken en maanden van zeer nabij op.

Het evenement gisteren was tevens de gelegenheid om de snelste klimmers van het land aan het werk te zien. Hier waren het de gebroeders Jurgen en Yannick Lis die de wedstrijd maakten. Uiteindelijk won de oudste van de twee, Jurgen, voor Nicolas Mathieu en moest Yannick, ondanks dat hij als eerste onder de 7 seconden dook, de rol in de laatste rondes lossen. Bij de dames won Anak Verhoeven van Magali Hayen, een omgekeerd podium in vergelijking met verleden jaar.

Resultaten en foto's van de Petzl Lead & Speed 2012
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,