Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Caulier en De Boeck winnen de Blok Open 2012 à vue

Caulier en De Boeck winnen de Blok Open 2012 à vue

7 februari 2012

Met 40 boulders te klimmen, gevolgd door een heuse finale kon de Blok Open doorgaan voor een waar titanengevecht. Zij die erin slaagden de 5 uren wedstrijd en een laatste ronde à vue te overleven verdienen alle respect. Er waren afgelopen weekend niet minder dan 139 moedige klimmers die een poging waagden en enkel de deelnemers van de zondag konden doorstoten naar de finales.

Zaterdag openden Dawn Claeijs en Manolo Debreyne de strijd terwijl ze de jeugdcategorieën domineerden.
De volgende dag is het een nieuwe titelpretendent bij de seniors die erin slaagt het hoogste podium te betreden. Na twee overwinningen in de jeugdcategorieën lukte Chloé Caulier er voor het eerst in titelverdedigster Magali Hayen af te troeven door de 3 finaleboulders à vue te toppen terwijl Magali in de laatste boulder 4 pogingen moest doen. Chloé: De Blok Open 2012 was voor mij een goede gelegenheid om mijn vooruitgang sinds januari op te meten. Dit jaar hebben Christophe (nvdr: Depotter, de trainer) en ik besloten om me meer specifiek voor te bereiden op deze discipline in aanloop naar het komende seizoen van Europese bekerwedstrijden voor de jeugd die in mei van start gaan.
Bij de heren is het Jérôme De Boeck die met de lauweren gaat lopen. Gekend voor zijn kunnen op wedstrijden bewijst hij ook deze keer zijn inzicht en kunde in de boulders geopend door de Roemeense kampioen Oliver Batar. Ondanks de vermoeidheid van de kwalificaties geeft Jérôme zich ten volle in de finale en topt ook hij alle 3 de boulders à vue.

Resultaten en foto's van de Blok Open 2012
De blog van Chloé Caulier
De blog van Jérôme De Boeck
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,