Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Caulier en Hanssens Belgische kampioenen boulderen 2014

Caulier en Hanssens Belgische kampioenen boulderen 2014

Zaterdag 20 december, 10 uur. Een dertigtal klimmers maken hun opwachting aan de splinternieuwe klimzaal Biover in Gent. Miniemen, cadetten, junioren, senioren, iedereen doet een gooi naar de titel van Belgisch kampioen boulderklimmen 2014. Na bijzonder pittige kwalificatierondes is het vandaag de beslissende dag. Voor de toeschouwers vliegt de tijd. Voor de deelnemers ... Vooral de senioren hebben het zwaar. Hun dag zit er pas om 23 u. op, na een echte klim- en isolatiemarathon.
Op dat moment zijn twee klimmers helemaal in de wolken, elk om hun eigen redenen Chloé Caulier heeft drie teleurstellende BK’s achter de rug. Dit jaar wordt ze voor het eerst Belgisch kampioene boulderklimmen. Ze vertelt: "Ook nu was ik nerveus, maar deze keer was het gezonde stress. Ik denk dat mijn ervaring dit jaar het verschil gemaakt heeft!" Aan het begin van het seizoen kozen Chloé en haar coach Christophe Depotter voor nieuwe trainingsmethoden. Zowel haar fysieke als haar mentale training werden aangepast. Goede zet! Chloé sleept dit jaar niet alleen de nationale titel in de wacht. Ze behaalt ook haar eerste medailles als junior op de internationale scène en eindigt op de elfde plaats op het WK boulderen voor senioren.
Bij de mannen wordt Stéphane Hanssens voor het eerst Belgisch Kampioen boulderen. Opnieuw een andere titelhouder dus. De laatste keer dat een mannelijke klimmer erin slaagde die titel met succes te verdedigen, was in 2009. Jonathan Thomas werd toen voor het tweede jaar op rij Belgisch kampioen. Volgens Stéphane is het “het willekeurige karakter van de discipline dat het moeilijk maakt om je titel te verdedigen. We zullen het er volgend jaar nog eens over hebben. Maar het kan snel gaan. Één slechte boulder, één beweging die je niet begrijpt en het zit erop. Dat zie je ook op internationaal niveau. Er zijn veel meer verrassingen dan in de Lead-competitie. Toegegeven - zonder over wie dan ook negatief te willen zijn - de laatste jaren hebben we ook geen echte mannelijke boulderklimmers gehad. Maar het is en blijft een discipline waarin het alle kanten uit kan. Dat maakt ze net zo boeiend, natuurlijk.”

Over de hoogstaande kwaliteit van de competitie zijn beide klimmers het roerend eens. Het enthousiaste publiek deed alle klimmers tot het uiterste gaan en de routes waren van een heel hoog niveau. Stéphane: “De blokken waren geweldig. Je moest intelligent klimmen. Daar hou ik van. Je had kracht nodig maar je moest ook heel goed begrijpen wat de openers wilden. Voor het laatste blok was er bijvoorbeeld één heel eenvoudige methode. Gewoon van de ene greep naar de andere springen. Als je dat niet begrepen had, kon je een overwinning bij voorbaat vergeten.” Bij zijn 8e poging op dat laatste blok onderscheidde Stéphane zich van zijn concurrenten. Geluk, dat heb je zelf in de hand.

Resultaten en foto's van het Belgische Kampioenschap Boulderen 2014

Finale van Chloé Caulier
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm