Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Caulier en Thijs triomferen op de eerste manche van de Belgian Boulder Cup 2014

Caulier en Thijs triomferen op de eerste manche van de Belgian Boulder Cup 2014

27 september 2014

Afgelopen zaterdag 20 september vond in Crux Bouldergym de eerste wedstrijd plaats van de Belgian Boulder Cup 2014. Chloé Caulier behaalde daarbij de eerste plaats bij de dames en Liam Thijs bij de heren.
Nieuw dit jaar. De Belgian Boulder Cup 2014 bestaat uit 3 wedstrijden welke tevens als selectie dienen voor de halve finale van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2014, waartoe de 20 beste atleten toegang zullen hebben.
In Herk-De-Stad mochten een 60tal klimmers een kwalificatie ronde met 12 boulders flash te klimmen in maximum 5 pogingen. De zes beste atleten bij de heren en de dames gingen elk naar de finale ronde met 3 boulders die on sight dienen te worden geklommen (in maximum 4 minuten).

Jeugd A (geboren in 1999 of vroeger), Junioren en Senioren worden tijdens de wedstrijden van de Belgium Boulder Cup 2014 als één groep beschouwd en klimmen dus tezamen.

Meer uitleg over precieze locatie en data van de wedstrijden is te vinden op de website van de Belgian Commission for Competition Climbing

Resultaten en foto's van de eerste manche van de Belgian Boulder Cup 2014 in Crux Bouldergym

Foto's: Luc Thijs
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,