Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Chloé Caulier aan de leiding tijdens de Christmas Womens Open 2013

Chloé Caulier aan de leiding tijdens de Christmas Womens Open 2013

20 december 2013

Vorige week hebben zo’n 60 klimsters hun weg gevonden naar blokzaal City Lizard in Sint-Niklaas. Dat is een absoluut record voor de Christmas Womens Open, de enige wedstrijd in België die speciaal voor vrouwen georganiseerd wordt.
Zelfs voor de officiële aftrap van de wedstrijd stond er al een rij van deelnemers ongeduldig aan te schuiven voor de ingang. Vanaf 14u kregen ze dan elk vier uur de tijd om veertig boulders te toppen. Op tijd komen en in vorm zijn was een must om door de kwalificaties te raken. En inderdaad. Er werden in het totaal 1173 boulders platgewalst, maar er moesten er maar 36 geklommen worden om in de finale te raken.
Acht klimmers die de kwalificaties overleefden gingen door naar de finale. Daar kregen ze elk drie boulders om zich zo goed mogelijk te bewijzen. De twee sterksten gingen nog eens door naar een soort superfinale. Daar zijn het Chloé Caulier en Celine Cuypers die het tegen elkaar opnemen. Het is uiteindelijk Chloé die aan het langste eind trekt. Na een foutloze kwalificatie klimt ze vier van de vijf finaleboulders. Magali Hayen eindigt op de derde plaats.

Foto’s en resultaten van de Christmas Womens Open van City Lizard
Verslag op de website van City Lizard
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,