Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Chloé Caulier vlakbij een halve finale in Log-Dragomer

Chloé Caulier vlakbij een halve finale in Log-Dragomer

14 mei 2013

Chloé Caulier heeft de laatste weken duidelijk vooruitgang geboekt en de Wereldbeker boulder in Log-Dragomer is daar nog maar eens een bewijs van. Vorige zaterdag en zondag ging in het Sloveense dorp de vierde manche van de Wereldbeker door. Voor ons Belgisch team gaat het om de derde manche. Tijdens de kwalificaties is Chloé erin geslaagd zich naar een 23ste plek in het klassement te hijsen. Daarmee komt ze net niet in de halve finale. Chloé geeft commentaar: "Log-Dragomer is zeer goed verlopen. Ik heb mijn zenuwen kunnen beheersen zoals in Kitzbühel en ik heb minder fouten gemaakt. Bij de derde boulder moest ik nog één beweging doen om de route uit te klimmen. Als dat was gelukt, had ik in de halve finale gezeten. Ik ben blij dat ik vooruitgang geboekt heb en dat ik als een van de jongste klimmers toch nog bovengemiddeld in het klassement eindig."
Langs de mannelijke kant gaat het er minder enthousiast aan toe. Nicolas Farcy eindigde op een 51ste plek na één boulder getopt te hebben. Loïc Timmermans, die voor de eerste keer deelnam aan zo'n wedstrijd, eindigde als 53ste.

Voor ons nationale team bleek Log-Dragomer een progressieve stap in hun ontwikkeling als klimmer. Voor andere klimmers was het de ontknoping van een ellenlange constante training om zo proberen de overwinning te behalen. Dat had de Oostenrijkse Anna Stöhr al even goed begrepen. Ze behaalde haar vierde opeenvolgende overwinning. Bij de mannen was het het Canadese trainingsbeest Sean McColl die zijn eerste gouden medaille behaalde op een IFSC boulderwedstrijd.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

RegistrerenGerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,