Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Chloé Graftiaux 11de op het ijs van Busteni, 4de in het eindklassement

Chloé Graftiaux 11de op het ijs van Busteni, 4de in het eindklassement

7 februari 2010

De druk was groot voor de klimsters die deel namen aan de laatste manche van de Wereldbeker IJsklimmen in Busteni. Tijdens de vorige manches kon er nog geen verschil gemaakt worden en het beloofde een nek-aan-nekrace te worden. Ook Chloé Graftiaux moest zich van haar beste kan laten zien. Ze eindige op een 11de plaats. In het eindklassement strandt ze op een zeer vedienstelijke 4de plaats.

Chloé verklaart zich nader: "Vrijdag viel ik tijdens de halve finales en zag zo de finale aan mijn neus voorbij gaan. Daarom belandde ik op een 11de plaats. Ik ben teleurgesteld, maar eindigde toch 4de in het algemene klassement. Ik moet evenwel tevreden zijn over de vooruitgang die ik het afgelopen jaar geboekt heb, en kijk er al naar uit om me volgende winter nog meer te geven en hopelijk een betere prestatie neer te zetten. Nu ga ik me volledig toeleggen op het nieuwe seizoen van de Wereldbeker Blok."

Er moet trouwens nog een hele weg afgelegd worden vooraleer het ijsklimmen als een volwaardige discipline erkend zal worden. Zo zijn er nog steeds belangrijke verschillen in het jureren tussen de verschillende manches van het Circuit. Niettegenstaande deze kinderziekten, wist onze veelzijdige landgenote ook hier snel naambekendheid te verwerven.

De Koreanen Shin Woon Soon (vrouwen) en Park Yee Hong (mannen) gingen met de overwinning aan de haal in Roëmenie.

In het eindklassement eindigde de Russin Anna Gallyamova en de Oostenrijker Markus Bendler helemaal bovenaan.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,