Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Chloé Graftiaux, 3e van de World Cup Boulder 2010

Chloé Graftiaux, 3e van de World Cup Boulder 2010

1 augustus 2010

Chloé Graftiaux schrijft de beste Belgische prestatie op internationaal wedstrijdniveau sinds 2007, met Muriel Sarkany als tweede op het WK te Aviles, op haar naam. Slachtoffer van een spijtige val in de kwalificaties eindigde ze haar seizoen met een 13e plaats op de manche in Munchen. Zo behaalt ze brons in het eindklassement van de World Cup Boulder 2010, één plaats beter dan in het seizoen 2009.

Haar commentaar geeft gevat haar progressie doorheen het seizoen weer: "Ik ben zeer tevreden van mijn seizoen. Ik realiseerde 4 podiums op 7 waarvan twee gouden. Ik ben daarentegen wel degelijk teleurgesteld over het eindresultaat. Hoewel een derde plaats schitterend is had er beter in gezeten. Dit jaar leerde ik om wedstrijden te winnen. Nu moet ik nog beter leren omgaan met de druk van eerste te zijn om zo die eerste plaats te behouden tot de eindmeet. Afspraak volgend jaar of tijdens een van de ijsklimwereldbekerwedstrijden dit jaar nog."

Voor haar bevochten de eerste twee van het klassement van 2009 de overwinning. In de finale haalde de Japanse Akiyo Noguchi het met één poging voorsprong op de Oostenrijkse Anna Stöhr. Zo gaat voor het tweede jaar op rij met de eindoverwinning lopen.

Eindigend met een 34e plaats, behaalt Magali Hayen een ex-aequo in vergelijking met verleden jaar. Ze eindigt op de vijftigste plaats in het eindklassement.

Aan mannelijke zijde was ook deze laatste manche beslissend. De Oostenrijker Kilian Fischhuber had tot deze wedstrijd aan leiding gestaan maar moest de jonge Tsjech Adam Ondra, winaar in Beieren, dan toch voor laten.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


9/08/2010


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,