Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Chloé Graftiaux in 't goud in Val Daone

Chloé Graftiaux in 't goud in Val Daone

Na haar 5e plaats in Kirov afgelopen week had Chloé Graftiaux in de ijsklimwedstrijden dit weekend de manche in Val Daone op het programma. Ze eindigt eerste in Italië en plaatst zich tegelijkertijd eerste in het algemeen klassement van de Wereldbeker.

Chloé, de enigste die de finaleroute wist te toppen, liet achteraf weten: "De finaleroute was zeer lang en moeilijk. Ik heb het eerste deel dan ook op speedtempo afgelegd. Dat liet me toe een goede rust in te lassen en zonder tijdsproblemen te eindigen. Ik ben super tevreden!"

Deze prestatie is een première voor Chloé Graftiaux in deze discipline die toch zo anders is dan het boulderen, waarin ze ook op het hoogste niveau presteert. We kunnen niet anders dan haar te feliciteren met de progressie die ze gemaakt heeft.

Bij de heren ging de winst voor de tweede keer op rij naar de Oostenrijker Markus Bendler.
Volgende week de volgende manche in Saas Fee, Zwitserland.

Resultaten van de finales
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm