Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Chloé Graftiaux op een zucht van het podium in Wenen

Chloé Graftiaux op een zucht van het podium in Wenen

30 mei 2010

Onze landgenote Chloé Graftiaux eindigde op een knappe vierde plaats op de vierde manche van de Wereldbeker Boulder, net achter een trio sterke Aziaten. Deze tweede etappe echter, zorgt er wel voor dat Grafitaux haar derde plaats in het voorlopige algemene klassement kan behouden. Voorlopig staat de Japanse Akiyo Noguchi, die ook de manche in Wenen op haar naam wist te schrijven, te blinken op het ereschavot.
De analyse van de resultaten van de top drie leert ook deze keer dat het verschil gemaakt werd door het aantal pogingen die de dames nodig hadden om de respectievelijke boulders af te werken. Met vier zone-grepen (voor één keer toppen), terwijl de Japanse er maar drie had (twee keer toppen), laat Graftiaux de concurrentie weten dat het verloop van de Beker op het scherp van de snee beslecht zal worden.

Voor de rest moeten we ook onze andere landgenote, Magali Hayen feliciteren met haar 37de plaats.

Bij de mannen was het opnieuw de Oostenrijker Kilian Fischhuber die de manche won en zo zijn eerste plaats in het klassement verstevigt en zo voor de tweede keer dit seizoen de Tsjech Adam Ondra te sterk af is.

Het vervolg van de Beker vindt volgende week plaats met een Amerikaanse manche in Vail.

Resultaten van de finales
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,