Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
City Lizard negende in de finale van Hard Moves

City Lizard negende in de finale van Hard Moves

6 maart 2012

Het team van City Lizard presteerde goed in de finale van Hard Moves in het Duitse Wuppertal. Ze werden er eervol negende na een strijd van verschillende weken tussen niet minder dan 2800 klimmers uit heel Europa. Het concept van inter-club/zaalwedstrijden ontstond vorig jaar in Duitsland, en is dit jaar overgenomen in België, Nederland en Zwitserland. Afgelopen zaterdag namen als resultaat daarvan 20 ploegen deel aan de laatste ronde. City Lizard vertegenwoordigde ons land.

De ranking na de kwalificaties, ook in die laatste ronde, werd niet bepaald door het niveau van de routes maar door het aantal geklommen boulders. De moeilijkheid van de boulders werd op zich niet in rekening gebracht. Voor een finaledag zou je een meer objectieve berekening verwachten. Al bij al werden de kansen van het team al tijdens het begin van de kwalificaties gehypothekeerd door een pijnlijke val van Stanley Selecky. Uiteindelijk eindigde het team negende met 260 getopte bouders.

Het was de thuisploeg die de bovenhand nam aan het einde van de wedstrijd. Tijdens een adembenemende super-finale met meer dan 700 toeschouwers, zorgden ze voor een aardige dosis spektakel in schoonheid. Dit alles zorgde ervoor dat we deze wedstrijd volgend jaar ongetwijfeld ook buiten Europa terug zullen zien.

Fotos van Hard Moves op Facebook
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,