Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
De Belgen op het World Championship Pre-event in Arco

De Belgen op het World Championship Pre-event in Arco

18 juli 2010

Eén jaar voor het Wereldkampioenschap aan het Gardameer, heeft de Rockmaster van Arco la crème van de internationale athleten verzameld voor een grandioos World Championship Pre-event. Enkele Belgen konden de lokroep van deze klimmarathon niet weerstaan.

In moeilijkheid vinden we Muriel Sarkany terug die op 1 beweging van de finale strand (11de). Hierdoor veegt ze haar prestatie in Chamonix weg. Vervolledigen het Belgisch front : Chloé Graftiaux (21ste) en Magali Hayen (32ste). De Koreaanse Ja-In Kim en de Spanjaard Ramon Julian Puigblanque zijn de overtuigende winnaars.

Beetje anekdotisch voor de Belgische aanwezigheid in het snelheidsklimmen waar de 3 deelnemers ereplaatsen haalden : Chloé Graftiaux (20ste), Magali Hayen (21ste) en Salah Boulbahaiem (26ste).

De Belgische hoop werd hoog gedragen in het boulderen waar Chloé Graftaux een nieuwe finale aan haar palmares mag toevoegen. Ze eindigt 5de. De overwinning is voor de Oostenrijkse Anna Stöhr en voor de Zwitser Cédric Lachat bij de mannen.

In het gecombineerd klassement, is het goud voor Chloé wat één van haar objectieven was voor Arco. Een mooi verjaardagsgeschenk want ze is 23 geworden vandaag!

Resultaten per categorie en fotos
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,