Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Drie Belgen op de Wereldbeker Boulder in Kitzbühel

Drie Belgen op de Wereldbeker Boulder in Kitzbühel

1 mei 2013

Vorige week hebben Chloé Caulier, Magali Hayen en Nicolas Farcy hun beste beentje voorgezet op de Wereldbeker Boulder in Kitzbühel. Het Oostenrijkse wintersportoord, dat vooral bekend staat om haar schansspringen, heeft ditmaal ook een horde klimmers aangetrokken. 53 vrouwen en 67 mannen om precies te zijn. Dat is meteen ook het aantal concurrenten waar onze Belgen mee te kampen hadden tijdens de wedstrijd. Het ging vooral om de ervaring, want een plaats in de halve finale bleek hypothetisch. Tijdens de kwalificaties was het onze jongste die er het best uit kwam. Chloé eindigde op een 33ste plaats, 6 plaatsen hoger dan Magali. Ze topte twee van de vijf kwalificatieboulders van de eerste poging, maar om in de halve finale te raken moest ze alle boulders uitklimmen. Nicolas behaalde een 50ste plaats. Hij topte twee boulders in zes pogingen.

Tijdens de finale hadden de Oostenrijkers het meest succes, met Anna Stöhr en Jakob Schubert op kop. Deze eerste genoot haar derde overwinning reeds dit jaar, meteen ook het aantal wedstrijden waaraan ze heeft deelgenomen. Beetje bij beetje maakt ze de kloof tussen haar en de concurrenten groter.

Resultaten van de Wereldbeker Boulder van Kitzbühel 2013

Foto: Andreas Aufschnaiter
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,