Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Drie Belgen op de Wereldbeker Boulder in München

Drie Belgen op de Wereldbeker Boulder in München

Het olympisch stadion van München is de perfecte locatie voor een sportief evenement. Het bestaat uit een platform dat overkoepeld is met een glazen constructie. Zo kunnen de sporters en toeschouwers in alle rust hun ding doen zonder ook maar een grijntje verandering van het weer te voelen. Vorige week was het alvast the place to be voor vele klimmers. Op het programma: de laatste manche van de Werelbeker Boulder. De eer van de overwinning op het eindklassement ging naar de Oostenrijkse Anna Stöhr bij de vrouwen en de Rus Dmitry Sharafutdinov bij de mannen.Voor degenen die de hoogste trede van het podium niet haalden was het een ervaring rijker. De wereldbekermanche diende perfect tot generale repetitie voor het Europees Kampioenschap Boulder dat aanstaande zaterdag en zondag plaatsvindt in Eindhoven.

Voor Anna Stöhr was deze wedstrijd als een kat-en-muisspel. Ze was duidelijk de sterkste en liet de concurrentie ver achter zich. Bij de heren ging de overwinning aan de japaanse challenger Rei Sugimoto.
Voor Jan De Smit was dit een debuut in de Wereldbeker. Hij eindigde op een 51ste plaats. Nicolas Farcy strandde met een 65ste plaats helaas als laatste in het klassement. Na de momenten van tevredenheid kwamen voor Jan de constataties: er is nog een lange weg te gaan voor een Belg het tot de halve finales zal halen: “Ik schat dat een klimmer twee tot drie jaar nodig heeft om mee te kunnen draaien in zo’n evenement. Hij moet zich aanpassen aan het format en de klimstijl. Mijn voorstel naar de federaties (nvdr: CAB en KBF) toe is van een gemeenschappelijk team van tien mannen en vijf vrouwen te maken en hen de nodige middelen te geven om zo de slaagkansen op wedstrijden te verhogen.”
Ook Magali Hayen was aanwezig op het event. Ze eindigde 51ste bij de vrouwen.

Resultaten van de Wereldbeker Boulder in München
Reacties op de blog van Jan De Smit
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm