Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Drie Belgische podiumplaatsen op de Europese Beker voor de Jeugd in Edinburgh

Drie Belgische podiumplaatsen op de Europese Beker voor de Jeugd in Edinburgh

11 juni 2013

Dit weekend heeft ons nationaal jeugdteam alles gegeven in Edinburgh. Met een derde plaats in het teamklassement laten we zien dat België haar stempel drukt op het Europese wedstrijdlandschap. Het scheelde maar een haar of we stonden op de tweede plaats. Ondanks de examens zijn tien van onze atleten naar Schotland getrokken voor de eerste van de twee manches van de European Youth Cup Lead. Vier van hen haalden het tot de finale. Het resultaat was bijna nog beter uitgedraaid want klimmers als Nicolas Vancayzeele en Simon Lorenzi misten maar nipt de finale. Enkele grepen meer en ze hadden er in gezeten.
Met zijn eerste plaats bij de junioren begon Loic Timmermans zijn Europese Beker met trompetgeschal. Celine Cuypers en Anak Verhoeven eindigden tweede in eigen categorie, namelijk B & A. Ondanks het behalen van een evenwaardig aantal grepen tegenover de concurrentie was het reglement in hun nadeel. Celine is punten verloren voor het vergeten inpikken van een setje en Anak verloor een eerste plaats omdat ze minder snel was dan haar rivale. Het verschil zit hem dus slechts in kleine dingen...
Graag hadden we ook de schitterende prestatie van Nicolas Collin vermeld. Hij eindigde op een verdiende vijfde plaats in categorie B (miniemen).

Resultaten en foto’s van de European Youth Cup in Edimbourg
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,