Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Drytoolzondag in Breeven

Drytoolzondag in Breeven

Andere toren, ander concept. Na het succes van de nachtelijke drytoolwedstrijden in Buggenhout werd een soortgelijk evenement op poten gezet maar dan overdag. Dit evenement vond plaats afgelopen zondag op de muur van de BVKB in Breeven.

Geconfronteerd met een vochtige oppervlakte is het veel preciezer werken met ijsbijlen en stijgijzers dan met de blote handen. Iedereen hield dan ook zijn hart vast voor de regen maar deze was slechts in die mate op de afspraak dat hij het wedstrijdverloop niet in de war stuurde. Ook kon de regen geen van de tientallen geïnteresseerde klimmers afschrikken. Ze kregen 15 routes voorgeschoteld variërend van makkelijk tot zeer moeilijk. In deze kwalificaties was het de jonge Quinten Mattens die het best voor de dag kwam met een propere 15 op 15, alle in de eerste poging.

Het vervolg van de wedstrijd zag de beste 8 strijden in een super-overhangende finale waar klimmers met ervaring zich in konden onderscheiden. Maxime De Groote laat Matti Buyle en Olivier De Deken achter zich en bestijgt de hoogste trede van het podium.

Resultaten van de Drytool Day in Breeven
Verslag en foto's op de site van De Berghut
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm