Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Een dubbele eerste dag voor de Belgen in Parijs

Een dubbele eerste dag voor de Belgen in Parijs

De Wereldkampioenschappen Sportklimmen gingen deze woensdag van start in Parijs. Niet minder dan 180 atleten gingen tijdens deze eerste wedstrijddag aan de slag in het enorme Palais Omnisport te Bercy, speciaal afgehuurd voor het evenement. Aan Belgische zijde zijn de eerste resultaten dubbel.

Eerst was het de eer aan de drie mannen van het CAB Boulder Team. Gezien de sterke concurrentie moest je al bijna een parcours zonder fouten afleggen wilde je kans maken op een ticket naar de halve finale. 4 van de 5 kwalificatieboulders bleken het kantelpunt te zijn. Onze atleten konden zo'n huzarenstuk nog niet bolwerken. Raphaël Fernandez, Nicolas Farcy en Nicolas Mathieu plaatsen zich als 69e, 71e et 85e tussen de 114 kandidaten.

Een ander verhaal bij de dames. Mathilde Brumagne en Anak Verhoeven realiseren elk op zich een prachtresultaat in hun respectievelijke kwalificatieroutes. Na de eerste ronde klasseren ze zich op de 11e en de 13e plaats van de voorlopige ranking. Vrijdag treden ze aan in de halve finale.

Donderdag is het de beurt aan Chloé Caulier in boulder en Jurgen Lis en Loïc Timmermans in lead.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


13/09/2012
Today's results:

Loïc Timmermans 37th Male Lead
Jurgen Lis 71ste Male Lead
Chloé Caulier 29th Female Boulder

Hube


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm