Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Een TV-reportage van 20 minuten over de Wereldbeker in Puurs

Een TV-reportage van 20 minuten over de Wereldbeker in Puurs

Televisiereportages over klimwedstrijden kan je op één hand tellen. Als je een reportage van 20 minuten geprogrammeerd ziet staan kan je je afvragen hoe de journalisten de klimsport in beeld hebben gebracht.
De laatst verschenen reportage komt van de zender Exqi Sport die erin slaagde om, ter gelegenheid van de Wereldbekerwedstrijd in Puurs, in 20 minuten een zeer flatterend beeld van het wedstrijdklimmen te schetsen. Naast de wedstrijd zelf komt de zender terug op de wedstrijdorganisatie, de geschiedenis en de toekomstplannen. In een interview spreekt Koen De Laet, voorzitter van BVKB, over de toekomstige bouw van een boulderzaal, wat wel eens een aankondiging kan zijn van een mogelijke kandidatuur voor een Wereldkampioenschap. We zijn er nog niet maar alles laat geloven dat de club niet gaat stoppen op de goede weg die ze al even ingeslagen zijn.

Naast de hoge kwaliteit van de reportage dienen we op te merken dat deze reportage niet mogelijk was geweest zonder de financiële steun van de partners van het evenement. In tegenstelling tot de praktijk voor grote sporten is het in het sportklimmen en voor andere kleine sporten zo dat het evenement betaalt voor de minuten zendtijd. Voor gratis of winstgevende media-aandacht zullen we nog even geduld moeten hebben.

Reportage te zien op de site van de Wereldbeker Puurs
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm