Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Einde van het JBC 2010 in Klimzaal Bleau

Einde van het JBC 2010 in Klimzaal Bleau

10 mei 2010

Afgelopen zaterdag ging in Bleau, Gent, de laatste manche van het JeugdBoulderCircuit 2010 door. De overwinning in deze derde en laatste manche ging respectievelijk naar:

Na deze manche kon ook het eindklassement opgesteld worden. In de oudste categorie jongens was er niemand opgewassen tegen de kracht van Nicolas Mathieu, onlangs nog derde op het BK Boulder senioren. Hij eindigt voor Didier Merlin en Pierre Collignon. Bij de dames won Hélène Dosseray voor Laura Van Bruyssel en Oriane Tollebeek.

Bij de Youth A meisjes won Chloé Matheys, Belgisch kampioene Lead, alledrie de manches. Zo schudde ze met voorsprong Ninon Dutrieux en Manon Bailly van zich af. Tim Reuser (NL) ging met de overwinning aan de haal bij de jongens, traditioneel een spannende groep, maar toch duidelijk gedomineerd door dit toptalent dat al op 15-jarige leeftijd heersend Nederlands Kampioen werd. Hij laat Sébastien Berthe en Tanguy Vandermeersch achter zich.

Bij de Youth B jongens steekt Loïc Timmermans met kop en schouder boven iedereen uit. Ook hij wint na de manches in Hoboken en Leuven ook onbedreigd in Gent. Enigzins logisch, aangezien hij zich in de afgelopen vakantie bij het selecte groepje Belgen klom dat het magische niveau van 8c bereikte. Cedric Binst en Vincent Van Habost eindigen op twee en drie. De overwinning bij de Youth B meisjes ging verdiend naar Manon Matheys, de jongere zus van Chloé, voor Camille Duhoux en Chloé Caulier.

Bij de Youth C jongens was de strijd veel spannender: er maakten nog vier kids aanspraak op de titel, en de winnaar van de Bleau Open Junior zou dus met de eer gaan lopen. Het werd Antoine Matheys, die zich met meer vechtlust door de boulders bokste dan de tegenstand en zo met de trofee kon pronken op het podium. Drie op drie voor de familie Matheys! Manolo Debreyne en Simon Lorenzi zagen de eindwinst aan hun neus voorbijgaan. Bij de Youth C meisjes kon Dawn Claeys het laken naar zich toe trekken voor Celine Cuypers en Joke Piersens.

Uitslagen en fotos van de derde manche van het Jeugdbouldercircuit
Volledige palmares op http://jbc.belclimb.net
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


10/05/2010
Op de eerste foto staat Paul van Daele , niet ik...

Het was plezant trouwens

Lowie

10/05/2010
Ge staat er wel op ze, in de achtergrond, maar ik moet het met u eens zijn dat bij 'subject' toch beter paul zou staan.

10/05/2010
Goed gezien

Hube


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,